Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Āboltiņa: Latvijā aktuāla cenzēto mediju problēma

Arī Latvijā ir aktuāla mediju cenzūras problēma, uzskata Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), kura trešdien piedalījās diskusijā "Cenzēto mediju propaganda informācijas telpā". 

"Vienots sabiedriskais medijs nav burvju līdzeklis, kas atrisinās visas ar sabiedriskajiem medijiem saistītās problēmas. Tomēr šobrīd informatīvā kara apstākļos ir svarīgi nodrošināt sabiedriskajos medijos sabiedrībai pieejamu saturu, kas ne tikai pilnvērtīgi atspoguļotu aktuālos jautājumus, bet veicinātu kritisko un analītisko domāšanu ikvienā auditorijā," par Ābolitņas pausto šajā diskusijā portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienests.

"Cenzēto mediju problēma ir ļoti aktuāla arī Latvijā, un tas nav mīts, ka mediju īpašnieki vai patiesie labuma guvēji noteiktos gadījumos spēj visai tiešā veidā redakcionāli ietekmēt gan rakstošo, gan elektronisko mediju saturu Latvijā," uzsvērusi Āboltiņa.

"Mediju caurskatāmības veicināšana šajā ģeopolitiskajā situācijā ir ārkārtīgi būtiska, un varu apliecināt, ka parlamentā tiks turpināts darbs šī jautājuma risināšanai. Tas būs politiķu dienas kārtībā ne tikai Latvijā un Baltijā, bet, esmu pārliecināta, arī Eiropas līmenī," paudusi komisijas priekšsēdētāja.

Āboltiņa aicina Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi diskusijā par sabiedrisko mediju stiprināšanu priekšplānā izvirzīt konkrētus priekšlikumus sabiedrisko mediju satura kvalitātes pilnveidošanai, nevis par prioritāti virzīt sabiedrisko mediju stabilas finanšu plūsmas nodrošināšanas jautājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas