Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

airBaltic lūgs Ģenerālprokuratūru izvērtēt Prudentia rīcību; zaudējumus vēlas piedzīt arī no valsts

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lai tiktu pārbaudītas "Latvijas valdības nolīgtā uzņēmuma Prudentia iespējamās noziedzīgās darbības, kuras sagatavojušas augsni jaunas aviokompānijas izveidei", portālu Diena.lv informēja airBaltic prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

Jau ziņots, ka valsts kā akcionārs nopietni apsver iespēju veidot jaunu lidsabiedrību un jau sākuši sarunas ar potenciālajiem investoriem, kas varētu tajā ieguldīt, ceturtdien žurnālistiem sacīja finanšu konsultantu kompānijas Prudentia vadītājs Kārlis Krastiņš.

"Līdz ar to šobrīd vairs arī nav pārsteigums, kāpēc airBaltic jautājuma risināšana ilgusi vairāk nekā septiņus mēnešus, savukārt par jauno aviokompāniju skaidrība būs jau tuvākās dienas līdz divu nedēļu laikā," norādīja B.Fliks.

Viņaprāt, pēdējo septiņu mēnešu laikā grauta uzticība Latvijas nacionālajai aviokompānijai, ko esot sācis ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība), lai sagatavotu augsni jaunam projektam. "Diemžēl Prudentia kā Latvijas valdības nolīgts konsultants ar šādu soli ir būtiski degradējusi uzticību Latvijas valstij kā biznesa partnerim, un kā valstij, kurā investēt, skaidroja B.Fliks.

B.Fliks vēlas visus airBaltic un Baltijas aviāciju sistēmām radītos zaudējumus piedzīt no Latvijas valdības un Prudentia. "Konsultanti tādējādi atradās pastāvīgā interešu konfliktā un mums jāuzskata, ka airBaltic sniegtā komercinformācija tiks izmantota citai konkurējušai aviokompānijai. Šis ir viens no lielākajiem skandāliem Latvijas ekonomiskās noziedzības vēsturē," uzsvēra B.Fliks.

Kā vēstīts, Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic neauditētie dati par laika posmu no 2008.gada 1.janvāra līdz 2011.gada 30.jūnijam uzrāda zaudējumus 95 miljonu latu apjomā, paziņoja finanšu konsultantu kompānijas Prudentia vadītājs Kārlis Krastiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas