Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aizvadītajā diennaktī konstatēti vēl 29 ar Covid-19 saslimušie

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 29 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 376 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Diennakts laikā kopējais saslimušo skaits Latvijā pieaudzis par 8%, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini. Pagājušās nedēļas laikā saslimušo skaita procentuālais pieaugums svārstījies 8-13% robežās. Pārējās Baltijas valstīs Covid-19 gadījumu skaita procentuālais pieaugums ir ievērojami neviendabīgāks. Igaunijā aizvadītajā nedēļā saslimušo skaita pieaugums svārstījies no 5% līdz pat 25%, savukārt Lietuvā saslimušo skaita pieaugums bija 10-31% robežās.

Kopumā 28 pacienti ārstējas slimnīcās, tai skaitā 25 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu.

Iepriekšējā diennaktī veikti 502 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 14313 Covid-19 testi.

Daļa šo izmeklējumu veikti arī E. Gulbja Laboratorijā. Kopumā tajā līdz šim veikti 3433 izmeklējumi, no kuriem 3344 bijuši negatīvi. Savukārt 89 bijuši pozitīvi - divi no tiem, atkārtoti nododot analīzes iepriekš pozitīvam pacientam. Sākotnēji E. Gulbja Laboratorijā Covid-19 analīzes varēja veikt tikai par  maksu, bet kopš 14.marta tiek nodrošinātas arī valsts apmaksātas analīzes.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Papildus līdz šim spēkā esošajiem ierobežojumiem, svētdien valdība nolēma, ka turpmāk, neievērojot divu metru distanci, vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un ārtelpās varēs ne vairāk kā divas personas, cilvēki, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vecāki un to nepilngadīgie bērni, kā arī personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

pievienota 5.rindkopa

 

 

 

 

Top komentāri

Michel Onfray
M
Re, ko lielākais mūsdienu franču filozofs Mišels Onfrē (vairāk nekā 100 biezu grāmatu autors) saka par epidēmiju Eiropā: "Koronavīruss ir pirmais nopietnais Māstrihtas valsts [=ES] pretinieks. Un ko mēs atklājam? Ka šī valsts ir papīra tīģeris. Tika radīts ekonomikas milzis, bet uzrodoties vīrusam, šis ekonomikas milzis nespēj pat nodrošināt veselības aprūpes personālu ar sejas maskām un testiem, lai pasargātu savas tautas".
egils
e
Lai publicē parastos datus par slimniekiem un mirušiem par katru dienu,pirms šīs gripas izplatīšanas.
divas ministres
d
2009.gadā, draudot [kaut kādai] epidēmijai tā laika Francijas Veselības ministre bija steidzīgi pasūtījusi miljoniem sejas masku un vakcīnu, visi toreiz par viņu ņirgājās - ceļ paniku. 2020.gadā šo laiku Francijas Veselības ministre 11.janvārī ir brīdinājusi prezidentu un arī premjerministru par koronavīrusa briesmām, bet … neko nav pasūtījusi, lai sagatavotos epidēmijai, slimnīcas ir palikušas ar nepietiekamu sejas masku, elpināšanas iekārtu un testu daudzumu. Tagad visi ir atcerējušies 2009.gada ministri.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas