Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

ĀM jaunais valsts sekretārs būs Pildegovičs

Ārlietu ministrijas (ĀM) jaunais valsts sekretārs būs pašreizējais ministrijas valsts sekretāra vietnieks, politiskais direktors Andrejs Pildegovičs.

Viņš rotācijas kārtībā amatā nomainīs pašreizējo valsts sekretāru Andri Teikmani, kurš ĀM valsts sekretāra pienākumus pildīja kopš 2008.gada.

Par ĀM valsts sekretāru nomaiņu Ministru kabinets lems jau nākamnedēļ, 7.maijā, liecina valdības sēdei pieteiktie dokumenti.

Teikmanis turpmāk būs Latvijas vēstnieks Lielbritānijā. Savukārt līdzšinējais vēstnieks Lielbritānijā Eduards Stiprais varētu ieņemt ĀM valsts sekretāra vietnieka amatu.

Iecerēts, ka Pildegovičs jaunos pienākumus sāks pildīt 13.maijā.

Valdībā skatāmajos rīkojumu projektos norādīts, ka Teikmaņa kandidatūra vēstnieka Lielbritānijā amatam ir atbalstīta saskaņā ar diplomātu rotāciju. Ņemot vērā šo rotāciju, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) ir izvirzījis Pildegoviča kandidatūru ĀM valsts sekretāra amatam. Pildegovičs ir piekritis pārcelšanai ĀM valsts sekretāra amatā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Pildegovičs karjeru ĀM sācis 1994.gadā kā vecākais referents. 2000.gadā Pildegovičs kļuva par toreizējās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ārlietu padomnieku, bet 2006.gadā - Valsts prezidentes kancelejas vadītāju. 2007.gadā viņš tika nozīmēts par Latvijas vēstnieku ASV. Pēc atgriešanās no Vašingtonas Pildegovičs pildīja ĀM politiskā direktora pienākumus.

Savukārt Teikmanis pirms kļūšanas par ĀM valsts sekretāru pildīja Latvijas vēstnieka Krievijā pienākumus. Viņš bijis arī Latvijas vēstnieks Vācijā un Eiropas Padomē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas