Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Amatu zaudējis Tet valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis

Telekomunikāciju uzņēmuma SIA Tet dalībnieki nolēmuši no amata atsaukt uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kā uzsver uzņēmuma pārstāvji, neskatoties uz to, ka pārkāpumi Gulbja rīcībā nav konstatēti, Tet padome un dalībnieku pārstāvji apzinās, ka apsūdzību uzrādīšanas fakts met ēnu uz uzņēmuma nevainojamo reputāciju un rada reputācijas ilgtermiņa riskus uzņēmumam un uzņēmuma nākotnes vērtībai.

Līdz ar to Tet dalībnieku pārstāvji lēma atsaukt Gulbi no valdes priekšsēdētāja amata, kas vienlaikus nozīmē atstāt arī galvenā izpilddirektora amatu.

Lēmums stājas spēkā piektdien, 4.decembrī.

Dalībnieku sapulce izvērtējusi situāciju saistībā ar prokuratūras uzrādītajām apsūdzībām Gulbim un vēl četrām personām. Pēc Telia Company pārstāvju ierosinājuma Tet padome iepriekš vienbalsīgi atbalstīja neatkarīga starptautiska uzņēmuma piesaisti, lai veiktu izpēti par uzņēmuma darbinieka rīcību pirms 12 gadiem noritējušajā televīzijas virszemes apraides ieviešanas konkursā un tam sekojošo līgumu slēgšanu ar infrastruktūras pakalpojumu sniedzējiem.

Kā informē Tet, starptautiskais neatkarīgās izmeklēšanas uzņēmums secinājis, ka nav atklāti pierādījumi, kas liecinātu par Tet pašreizējo vai bijušo darbinieku un amatpersonu ļaunprātīgu vai uzņēmuma komerciālajām interesēm neatbilstošu rīcību.

Pēc uzņēmuma padomes iepriekš noteikta jautājumu loka, secinājumi veikti, balstoties izanalizētajos materiālos un veiktajās intervijās.

Pēc iepazīšanās ar neatkarīgās izmeklēšanas rezultātiem, kā arī vairāku dienu ilgām diskusijām Tet padome dalībnieku pārstāvjiem ir sniegusi savu atzinumu, ka Tet valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors, kā arī Juridiskās daļas direktors saglabā Tet padomes uzticību. Ņemot vērā uzņēmuma pārvaldībā īstenoto vienbalsības principu, Tet padomē lēmums pieņemts vienbalsīgi.

Tomēr ņemot vērā reputācijas riskus nolemts atsaukt Gulbi no valdes priekšsēdētāja amata.

Novērtējot 14 gadu laikā sniegto ieguldījumu uzņēmuma izaugsmē, Tet padome un dalībnieki izsaka pateicību Gulbim, kura vadībā Tet "no balss sakaru operatora izaudzis par tehnoloģiju un izklaides nozares līderi, kļūstot par vadošo spēlētāju interneta un televīzijas pakalpojumu nozarē, uzņēmumam sekmīgi startējot eksporta tirgos, attīstot jaunus pakalpojumus, tostarp elektroenerģijas tirdzniecību, datu centru biznesu, vietējā TV satura piedāvājumu, gadu laikā Tet izveidojot par mūsdienīgu, inovatīvu un uz izaugsmi vērstu uzņēmumu".

Kā paziņojumā medijiem informē uzņēmuma pārstāvji, arī Gulbis pauda pateicību akcionāriem "par uzticību 14 gadu garumā un Tet darbinieku komandai par kopā paveikto".

"Kategoriski vēlreiz noraidu man uzrādītās prokuratūras apsūdzības. Mana sirdsapziņa ir tīra, ko apliecina arī neatkarīgo ekspertu vērtējums. Tomēr man ir svarīga ilgus gadus vadītā uzņēmuma nākotne, tāpēc respektēju, ka, mana atrašanās vadībā šobrīd radītu reputācijas riskus. Esmu gandarīts par paveikto - atstāju modernu, efektīvu uzņēmumu, kas maksā valstij nodokļus, nodarbina savus darbiniekus arī krīzes laikā un samaksājis akcionāriem, tai skaitā Latvijas valstij, vairākus simtus miljonu dividendēs. Šogad Tet atzīts par astoto Latvijas vērtīgāko uzņēmumu un ceturto vērtīgāko ar valsts kapitāla daļu. Ceru, ka uzņēmums arī turpmāk saglabās tikpat augstu efektivitāti," paziņojumā uzsver Gulbis.

Tuvākajā laikā Tet padome sāks uzņēmuma valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora atlases procedūru. Tikmēr par valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora pienākumu izpildītāju nozīmēts galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks.

Uzņēmumā atgādina, ka Gulbis darbu Tet jeb ar iepriekšējo nosaukumu Lattelecom sāka 2007.gadā kā finanšu direktors, bet par valdes priekšsēdētāju kļuva globālās finanšu krīzes laikā 2008.gadā, kad lielāko daļu uzņēmuma apgrozījuma sastādīja balss telefonijas pakalpojumi.

"Patlaban Tet telefonija sastāda vien 5%, tomēr 2019.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza augstāko rādītāju kopš 2008.gada - 226,3 miljonus eiro. Šogad Tet atzīsts par astoto Latvijas vērtīgāko uzņēmumu un ceturto vērtīgāko ar valsts kapitāla daļu," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Kā iepriekš vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga, prokuratūra ir uzrādījusi apsūdzības Gulbim un vēl četrām personām par iespējamu līdzdalību krāpšanā digitālās televīzijas ieviešanā, uzņēmumam nodarītos zaudējumus lēšot 7 585 533 eiro apmērā.

Tiesībsargi uzskata, ka Kempmayer saistību pārņēmējs kompānija Hannu Digital ciparu televīzijas projektā tika iesaistīts mākslīgi un Gulbis izmantojis Lattelecom (tagad - Tet) īpašnieku un padomes uzticību. Gulbis no amata nav atstādināts, bet uzņēmuma padome noalgojusi kriminālistikas ekspertus, kuriem līdz gada beigām jāpārbauda Gulbim un pārējiem darbiniekiem inkriminētie noziegumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas