Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Apstiprina ziņojumu par 1984.gada ANO Konvencijas pret spīdzināšanu izpildi Latvijā

Trešdien Ministru kabineta sēdē tika apstiprināts Latvijas Republikas kārtējais nacionālais ziņojums par Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Konvencijas pret spīdzināšanu un citiem nežēlīgas, necilvēcīgas vai pazemojošas izturēšanās vai sodīšanas veidiem izpildi Latvijas Republikā laika posmā no 2008.gada 1.janvāra līdz 2010.gada 31.decembrim.

Nacionālais ziņojums ir sagatavots atbilstoši ANO Komitejas pret spīdzināšanu (Komiteja) jaunajai procedūrai, saskaņā ar kuru Latvija sniedz atbildes uz konkrētiem iepriekš sagatavotiem Komitejas jautājumiem. Ziņojumā ir ietverta detalizēta informācija par minētās ANO Konvencijas izpildi Latvijā un sniegti plaši statistikas dati par situācijas attīstību 2008.-2010.gadā, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Ziņojumu ir sagatavojusi ar 2010.gada 21.aprīļa Ministru kabineta rīkojumu Par darba grupu kārtējā nacionālā ziņojuma sagatavošanai par Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvencijas pret spīdzināšanu un citiem nežēlīgas, necilvēcīgas vai pazemojošas izturēšanās vai sodīšanas veidiem izpildi Latvijas Republikā apstiprinātā darba grupa, kuras sastāvā darbojās Ārlietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Tieslietu ministrijas, Veselības ministrijas, Valsts izglītības satura centra, Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Valsts policijas un Specializētā vairāku nozaru prokuratūras pārstāvji. Komentārus par ziņojuma saturu sniedza arī nevalstiskās organizācijas un Tiesībsargs.

Pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā ziņojums tiks tulkots angļu valodā un iesniegts ANO.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas