Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Apsver iespēju ieviest cilvēku pulcēšanās ierobežojumus brīvā dabā

Lai cīnītos ar jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, sākts vērtēt iespēju jau tuvākajā laikā ierobežot cilvēku pulcēšanos brīvā dabā, žurnālistiem pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Politiķe atgādināja, ka trešdien tika konstatēti pirmie pieci saslimšanas gadījumi, kad nav iespējams noteikt epidemioloģisko saikni, tādējādi valdība sākusi izvērtēt papildu drošības pasākumu ieviešanu, tostarp, ierobežojot cilvēku pulcēšanos konkrētās vietās brīvā dabā.

Veselības ministrijā tiek vērtēti citu valstu piemēri, tostarp arī Vācijas un Igaunijas, kur jau ir ieviesti stingrāki cilvēku pulcēšanās ierobežojumi. Lai gan Latvijā vēl nav tik augsts inficēto daudzums, Veselības ministrija jau savlaicīgi pievēršas tālāku ierobežojumu izvērtēšanai un potenciālai ieviešanai nākotnē, norādīja Viņķele.

Ministre sacīja, ka jau tuvākajā laikā ministrija sazināsies ar kolēģiem ārzemēs, lai saprastu, kā darbojas un kā ir kontrolējami ierobežojumi, mudinot iedzīvotājus jau šajās brīvdienās "sākt trenēties situācijai, kad dabas parkos, jūrmalā, parkos būs ierobežojumi tam, cik cilvēku tur varēs uzturēties".

"Tas ir svarīgi, jo laiks kļūst siltāks, cilvēki dodas laukā, kur, baudot sauli, aizmirst par distancēšanās ievērošanu arī ārpus telpām," sacīja politiķe.

Veselības ministre skaidroja, ka valdība būtu gatava šādus ierobežojumus pieņemt arī brīvdienās. "Vilcināšanās ar sabiedrības pulcēšanās ierobežojumiem nebūs," uzsvēra Viņķele.

Ministre mudina iedzīvotājus, atpūšoties brīvā dabā, izvēlēties tādas vietas, kur nenotiek cilvēku drūzmēšanās.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties. 

Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī noteikti citi ierobežojumi.

Top komentāri

va vellos
v
Veselības ministres ģēnialitāte novedusi pie tā, ka tagad Latvijā pārtraukta VISU citu slimību un neveselumu ārstēšana. Visu. Efekts pavisam noteikti būs, apmērus grūti pat iedomāties.
uu
u
Tad jau nedrīkstēs arī vairāk kā 2 cilvēki pieturvietā gaidīt Rīgas satiksmes reti kursējošos transporta līdzekļus, jo tā būs pulcēšanās brīvā dabā.
1984
1
Grozies kā gribi,bet tas vis jau tika paredzēts. Daļa šo laicīgo dzīvi pametīs dzīvi nosacīti brīvi, bet jaunatnei oficiālā verdzība garantēta . Salūts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas