Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aptauja: 57% aptaujāto bērnu un pusaudžu internetu lieto vismaz trīs stundas dienā

57% bērnu un pusaudžu internetu lieto vismaz trīs stundas dienā, aptaujā noskaidrojusi Kultūras ministrija (KM).

Kā šodien droša interneta kampaņas Supervaroņi internetā atklāšanas pasākumā norādīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), tikai daži bērni internetā meklē informāciju, kas nepieciešama mācībām vai saistīta ar citām interešu jomām, bet pārsvarā laiku tīmeklī pavada bez īpaša nolūka. Lai būtu droši, ka bērni nav apdraudēti interneta vidē, ir nepieciešams attīstīt viņu medijpratību, norādīja ministre.

Savukārt Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks Artis Velšs norādīja, ka mūsdienās internets vairs nav tikai vieta izklaidei, tas ir kļuvis par ikdienas sastāvdaļu ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem agrā vecumā. Bērni lielākoties satiekas ne tikai spēļu laukumos, bet arī tīmeklī. Tieši tādēļ ir tik būtiski jau līdz ar pirmajiem soļiem internetā mācīt, kā tajā nepaklupt un kā rīkoties, ja gadījusies ķibele.

Kampaņas gaitā piecus līdz astoņus gadus veciem bērniem tiks mācīti medijpratības pamati, piemēram, ko internetā nedrīkst teikt svešiniekam, kad saukt palīgā pieaugušo, kam bērns uzticas, kas internetā var būt mānīgs, kā uzvesties internetā un kā internets var palīdzēt.

Jau vēstīts, ka kampaņa ir turpinājums 2017.gadā organizētajai sociālajai kampaņai Supervaronim nepazust, kuras laikā desmitiem tūkstošu Latvijas bērnu tika informēti, kā rīkoties dažādās ārkārtas situācijās.

Šī gada kampaņā VP sadarbojas ar Kultūras ministriju, Latvijas Drošāka interneta centru, apdrošinātāju Balta, lielveikalu ķēdi Rimi, kā arī sabiedrisko attiecību aģentūru Deep White.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas