Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aptauja: 74 % aptaujāto jau strādā vai vēlas strādāt elastīgi

Pieaugot elastīga darba principu popularitātei, ikgadējā akcijā Strādā jebkur! pieteicās vairāk kā 450 dalībnieku no 143 organizācijām. Strādā jebkur! dienas mērķis ir popularizēt elastīgu darba stilu, skaidrot tā priekšrocības un elastīga darba organizēšanas principus. Akcijas ietvaros top pop-up pilsēta, kurā pārstāvētas visdažādākās nozares — IKT, valsts pārvalde, izglītība, māksla.

Gatavojoties akcijai, Gemius un Microsoft Latvia veiktajā Latvijas iedzīvotāju interneta aptaujā šī gada maijā konstatēts, ka šobrīd jau 32 % aptaujāto strādā elastīgi, vēl 42 % to vēlētos darīt, ja būtu tāda iespēja. Par nozīmīgāko faktoru efektīvai elastīga darba organizācijai aptaujātie uzskata uz rezultātiem orientētu organizācijas vadības stilu (44 %), tam seko organizācijas vadības pozitīva attieksme (39 %), atbildīgi un motivēti darbinieki (38 %) un atbilstošs tehnoloģiskais nodrošinājums (35 %).

70 % un vairāk aptaujāto uzskata, ka elastīga darba politika veicina darbinieku produktivitāti un efektivitāti (70 %), darbinieku motivāciju un lojalitāti organizācijai (71 %) un līdzsvaru starp darbu un privāto dzīvi (74 %).

Top komentāri

Tirs Bulšits
T
Diena melš un elš. Elastīgo darbu grafisks var ūt "populārs" tikai lielā bezdarba dēļ.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas