Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Aptur būvniecību Gaujas nacionālā parka (GNP) dabas liegumā Ķiržu ezers

Vairāk nekā mēnesi pēc Valsts vides dienesta (VVD) pārbaudes Gaujas nacionālā parka (GNP) dabas liegumā Ķiržu ezers būvniecības vietā, kam sekoja virkne atzinumu par Cēsu rajona Straupes pagasta liegumā notiekošo, Valsts Būvinspekcija (VBI) likusi būvniecību apturēt. VBI veiktajā pārbaudē apstiprinājās, ka uzceltā kompleksa ēku izvietojums un uzbūvētā apjoms neatbilst ģenerālplāna rasējumam.

Diena jau rakstīja, ka GNP dabas lieguma saimniecībā Mežnoras uzbūvēts hektāru liels atpūtas komplekss, kas sastāv no desmit būvēm, kuras savieno asfaltēti pievadceļi. Trīs ēkas nav saskaņotas ar vides iestādēm, tomēr Cēsu rajona būvvalde, kas pilda arī Straupes pagasta būvvaldes funkcijas, izsniedza būvatļaujas visām desmit. Pludmales ierīkošanai no dūņām patīrīts ezers, uzbērtas smiltis. VVD Valmieras nodaļa sniegusi izvērtējumu par būvobjekta sākotnējo ietekmi uz vidi, kurā secināts, ka būvniecības ietekme uz vidi "nav būtiska".

Ekonomikas ministrijas ierosinātā pārbaudē, ko veica ministrijas pakļautībā esošā VBI, būvinspektors uzdeva veikt visas pašreizējās apbūves novietojuma digitālo uzmērījumu, ko par būvētāju naudu veiks zvērināts mērnieks. Kamēr šis norādījums nav izpildīts, saskaņā ar būvniecības likumu būvdarbi ir apturēti. "Tā kā būvprojekts neatbilst VVD Valmieras nodaļas izsniegtiem tehniskiem noteikumiem, pašvaldībai jālemj par tālāko rīcību," sarunā ar Dienu norādīja VBI būvniecības kontroles daļas vadītājas vietnieks Jānis Ivbulis.

Pašvaldībai, pamatojoties uz būvinspektora pārbaudes aktu, jāpieņem lēmums ļaut būvniecību turpināt vai likt būves nojaukt. "Jebkurā gadījumā šim lēmumam jābūt motivētam," uzsver J.Ivbulis, atgādinot, ka gluži par nelikumīgu šo būvniecību saukt nevar. Straupes pagasta padomes priekšsēdētājs Imants Kalniņš līdz pirmdienai solās uzklausīt viedokļus par Ķiržu apbūvi un pieņemt lēmumu par nesankcionēto apbūvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas