Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Apvienojot TV3 un LNT, varētu aicināt darbā Domburu un Streipu

Ja Konkurences padome (KP) atļaus mediju koncernam "Modern Times Group" (MTG) nopirkt raidorganizāciju LNT, tad apvienotajā organizācijā, kur LNT darbosies blakus MTG piederošai "TV3", varētu būt darbs patlaban no ētera aizgājušām televīzijas personībām Jānim Domburam un Kārlim Streipam, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja MTG direktors Baltijas valstīs Kaspars Ozoliņš.
Ozoliņš teica, ka, gadījumā, ja Latvijas Televīzija (LTV) neatjaunos sadarbību ar vienu vai otru vai abiem žurnālistiem un ja MTG raidorganizācijas varēs panākt abpusēju vienošanos, Domburs un Streips, visticamāk, varētu vadīt raidījumus LNT.

"Viņi ir spēcīgas personības. Jautājums ir, ko darīs sabiedriskā televīzija. Ja tā beidzot tiks pārfokusēta un ja tās misija būs informācija un izglītojošs saturs, kā arī sabiedriskās domas atspoguļošana, tad Streipam un Domburam jābūt sabiedriskajā televīzijā. Ja jaunā Nacionāla elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nerīkosies, lai mainītu sabiedriskās televīzijas programmu akcentus (kur patlaban pārraida jaunatnes hokeju un tamlīdzīgu saturu), tad ļoti iespējams, ka, abām pusēm vienojoties, Domburs un Streips varētu nonākt jaunajā televīzijas organizācijā. Latvijā talantu ir maz, un ir svarīgi viņus nosargāt," sacīja Ozoliņš.

Runājot par paplašinātās MTG raidorganizācijas "seju" pēc LNT pārņemšanas, Ozoliņš teica, ka LNT jau esot iestrādes ar nopietnāka rakstura sabiedriski politiskiem raidījumiem, tādēļ, pie iespējas, vieta abiem žurnālistiem un diskusiju programmu vadītājiem būtu šajā kanālā.

"Vērā ņemot LNT auditorijas kodolu, tur arī Streipa un Dombura tipa raidījumi varētu iederēties," viņš teica.

Streips teica, ka labprāt atgrieztos ēterā ar Skats no malas līdzīgu raidījumu. "Vienīgi man būtu jāsarunā ar Latvijas Radio, kur vadu raidījumu, ka varu arī strādāt komerctelevīzijā," viņš teica.

Jau ziņots, ka septembrī LTV pārtrauca darba attiecības ar Streipu un apturēja Skats no malas, jo Streips raidījuma laikā kādu no Latvijas politiskajām partijām salīdzināja ar prostitūtām, lietojot žargona terminoloģiju, kuru LTV vadība uzskatīja par rupju un apvainojošu. Skats no malas katru nedēļu tiešraidē pulcēja trīs žurnālistus, kas ar Streipu apsprieda sabiedriskas un politiskas aktualitātes.

Savukārt Dombura vadītais Kas notiek Latvijā? neatgriezās ēterā pērn rudenī, jo, cik saprotams, LTV ar žurnālistu nespēja vienoties par sadarbības nosacījumiem.

"Esmu gatavs apsvērt sadarbības piedāvājumus (no MTG) un ne tikai par Kas notiek Latvijā? formāta programmas atjaunošanu," atzina Domburs.

Jau ziņots, ka MTG ziņojums par apvienošanos ar LNT iesniegts Konkurences padomē (KP) 13.janvārī, un četru mēnešu laikā no tās saņemšanas dienas KP būs jāpieņem lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošajiem noteikumiem, kas novērš iespējamo kaitējumu konkurencei. Apvienošanās darījuma summa netiek atklāta.

TV3 Latvija ir zviedru starptautiskās mediju grupas MTG uzņēmums, kas darbību Latvijā uzsāka 1998.gadā. TV3 pārraida dažādus Latvijā veidotus informatīvos raidījumus (Bez Tabu, TV3 Ziņas, Nekā personīga) un izklaides šovus (Koru kari, Dejo ar zvaigzni, Dziedi ar zvaigzni un citus), seriālus un Holivudas un Krievijas filmas, kas vēl tikai nesen redzētas kinoteātros.

MTG ir starptautisks izklaides raidorganizācijas koncerns, kura galvenā darbības joma ir televīzija. MTG ir lielākais bezmaksas un maksas televīzijas raidītājs Skandināvijā un Baltijā kā arī ir Krievijas lielākā neatkarīgā televīzijas tīkla akcionārs. MTG raida bezmaksas televīzijas kanālus desmit Eiropas valstīs un maksas kanālus 21 Eiropas valstī.

LNT izveidots 1996.gadā, apvienojoties Picca TV un NTV5. Tas savu misiju tobrīd definēja kā ģimenes kanāls, kas ražo un pārraida konkurētspējīgu audiovizuālo produktu, "ar kura starpniecību vēlamies eksportēt pozitīvas emocijas un objektīvu informāciju, kā arī nodrošināt sev līdera pozīcijas tirgū", rakstīts raidorganizācijas mājaslapā. LNT ilgus gadus saistīts ar tā dibinātāja un vadītāja Andreja Ēķa personību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas