Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Arī Kūku pagasts grib dzīvot patstāvīgi

Krustpils novada Kūku pagasta iedzīvotāji griezušies novada domē ar iesniegumu, kurā izteikuši vēlēšanos atdalīties no Krustpils novada un dzīvot patstāvīgi.

Viens no galvenajiem iemesliem, kā minēts iedzīvotāju vēstulē, ir tas, ka, pievienojoties novadam, līdz šim turīgā piepilsētas pagasta budžets ir samazinājies divas reizes, pasliktinājusies informācijas aprite starp iedzīvotājiem un pašvaldību, palielinājušies jaunā novada administratīvie izdevumi, Dienai pastāstīja Kūku pagasta bibliotēkas vadītāja Jeļena Hnikina. Vēstuli parakstījuši 137 iedzīvotāji, kas ir vajadzīgie pieci procenti no visu iedzīvotāju kopskaita, taču arvien vairāk pagasta ļaužu nākot uz bibliotēku, lai izteiktu savu atbalstu.

 J.Hnikina Dienai nenoliedza, ka uz šādu soli viņus iedrošinājusi arī Mērsraga iedzīvotāju apņēmība atdalīties no Rojas novada, kaut arī neapmierinātība ar iekļaušanos novadā esot bijusi jau no paša sākuma.

Starp sešiem Krustpils novada pagastiem, Kūku pagasts ir vislielākais, tajā dzīvo 2100 iedzīvotāju, pagasta teritorijā ir vairāki spēcīgi uzņēmumi, tai skaitā kurināmo granulu ražotājs SIA Latgran, asfaltbetona rūpnīca, elektrotīklu uzņēmums, kokapstrādes firmas.

"Mums jau neviens nejautāja – gribam, vai negribam, bija jāiet novadā un viss. Neko mēs neesam ieguvuši, tikai zaudējuši," teica Kūku pagasta pārvaldes vadītājs Dzintars Kalniņš.

Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs (SCP) Dienai sacīja, ka tuvākajās dienās nolēmis tikties ar Kūku iedzīvotājiem, taču atzina, ka viņu lēmumu saprot, jo pats ir no šī pagasta. "Mēs jau pirms reformas redzējām, ka tas nav izdevīgi, ja pagasts ir liels un finansiāli stabils, tad tam nāksies dalīties ar pašvaldībām, kuras ir vājākas."

Krustpils novadā ir 6900 iedzīvotāju, lielākie pagasti ir Kūkas un Krustpils, kas arī savulaik iebilda pret novadu veidošanu, tāpat, kā Preiļu rajona Jersikas pagasts, taču, kā Dienai atzina Jersikas pagasta pārvaldes vadītājs Artūrs Vilcāns, tagad viņi ar dzīvi Līvānu novadā ir apmierināti. "Mēs netaisāmies izstāties, tās ir liekas emocijas. Ja pareizi organizē darbu un sadala budžetu, var strādāt arī novadā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas