Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Arī pirmdien Latvijā vietām gaidāms pērkona negaiss

Arī pirmdien Latvijā vietām gaidāmas spēcīgas lietusgāzes ar pērkonu un krusu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Latvijas teritoriju šķērsojot aukstajai atmosfēras frontei, pērkona lietusgāžu zona lēni virzīsies uz valsts austrumiem. Vietām līs stipri, un nokrišņu daudzums var sasniegt 15 līdz 20 milimetrus, iespējama arī krusa. Pūtīs mērens rietumu puses vējš, kas negaisa laikā brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē.

Karstums pirmdien saglabājas valsts dienvidaustrumu rajonos, kur termometra stabiņš pakāpies līdz +27..+30 grādiem, taču pārējā valsts teritorijā ir krietni vēsāks kā nedēļas nogalē - pirmdien gaisa temperatūra nepārsniedz +26 grādus.

Meteorologi vēsta, ka svētdien vakarā novēroto lietusgāžu laikā nokrišņu daudzums Priekuļos sasniedza pat 63 mmilimetrus, kas atbilst 227% no dekādes un 78% no mēneša normas. Stiprs lietus fiksēts arī Zosēnos (38 milimetri), Lielpēčos (34 milimetri), Skrīveros (26 milimetri), kā arī Dobelē, Madonā un Alūksnē (16-17 milimetri).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas