Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Arī Siguldā atrod risinājumu, kā nodrošināt bezmaksas transportu iedzīvotājiem

Arī Siguldā atrasts risinājums, kā nodrošināt vietējiem iedzīvotājiem bezmaksas transportu pēc tam, kad Saeima nolēma liegt izmantot deklarēto dzīvesvietu kā vienīgo kritēriju atlaižu piešķiršanai.

Pēc šī Saeimas lēmuma pašvaldība izskatīja vairākus risinājumus, lai novadā deklarētie iedzīvotāji, uzrādot identifikācijas kartes, varētu lietot 11 autobusu maršrutus, kuri novadniekiem bija pieejami kopš 2012.gada septembra, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Siguldas novada domes sēdē šodien pieņemti saistošie noteikumi par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā, paredzot, ka tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumu 100% apmērā no biļetes cenas neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas ir pirmsskolas vecuma bērniem un tos pavadošajai personai, personām ar I, II, III grupas invaliditāti, personām līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un tos pavadošajai personai, vispārizglītojošo un profesionālās ievirzes skolu skolēniem, pirmās klases skolēniem un tos pavadošajai personai, kā arī personām no 75 gadiem.

Tāpat tiesības braukt bez maksas ir noteiktas Siguldas novada administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušām personām līdz 75 gadu vecumam. Lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumus, pasažieriem autobusa vadītājam ir jāuzrāda skolēna vai invalīda, vai pensionāra apliecība, vai arī Siguldas novada iedzīvotāja identifikācijas karte.

"Jau 2012.gadā pašvaldība radīja iespēju autobusu maršrutus, kas nodrošināja Siguldas novada izglītības iestāžu skolēnu pārvadājumus, bez maksas lietot ne tikai pirmklasniekiem un citu klašu skolēniem, bet arī viņu māmiņām, vecākiem, brāļiem un māsām, saprotot, ka šāda iespēja jādod tiem, kas ar saviem nodokļiem uztur šos maršrutus. Domājot par vienlīdzīgu attieksmi pret visiem novada iedzīvotājiem, tika izveidots jauns maršruts pilsētas robežās, kas primāri nodrošina novada skolēnu, senioru un sociāli mazaizsargāto novadnieku pārvietošanos. Vēl viens maršruts, kas kursē tikai vasaru nedēļas nogalēs, tika izveidots uz Siguldas pilsētas kapsētu. Visi bezmaksas autobusu maršruti ir pašvaldības rūpes par bērniem un sociāli mazaizsargātajiem," paziņojumā medijiem norāda Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Pašvaldības apkopotā statistika liecina, ka 2013.gadā lielākā daļa no vairāk nekā 113 000 pasažieru ir bijuši skolēni un seniori.

Plānots, ka Siguldas novada domes saistošie noteikumi par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā stāsies spēkā mēneša laikā pēc Vides un reģionālās attīstības ministrijas saskaņojuma. Līdz tam pašvaldība turpinās nodrošināt iespēju novadniekiem minētos autobusa maršrutus izmantot bez maksas.

Kā ziņots, arī Rīgas dome nolēma izmantot vecuma kritēriju, lai piešķirtu atlaidi sabiedriskajā transportā pilsētā deklarētājiem. Rīgas domes deputāti papildināja sabiedriskā transporta izmantošanas noteikumus ar frāzi, ka 50% braukšanas maksas atlaide tiek piešķirta Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušajiem iedzīvotājiem "līdz 75 gadu vecumam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas