Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ārkārtējo situāciju pagarina līdz 7.februārim; no šī vakara jāievēro komandantstunda

Ministru kabinets (MK) trešdien lēma pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 7.februārim, kā arī jau ar šovakaru Latvijā ieviest komandantstundu, kas būs spēkā Jaungada svētku laikā, kā arī nākamās nedēļas nogalē.

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis aģentūrai LETA skaidroja, ka komandantstunda neattieksies uz nākamnedēļ, 6. un 7.janvārī, gaidāmajiem Pareizticīgo Ziemassvētkiem, jo šie svētki notiks darbadienās. Savukārt tā dēvēto "mājsēdi" nolemts piemērot tikai brīvdienās, jo, kā atzina Citskovskis, brīvdienās nakts periodā pastāv lielākie pulcēšanās riski.

No valdības lemtā izriet, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem laikā jau no šī vakara līdz 4.janvārim, kā arī 8.janvārī un 9.janvārī no plkst.22 līdz plkst.5 būs jāuzturas savā dzīvesvietā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš preses konferencē informēja, ka tā dēvētā "brīvdienu mājsēde" tiks ieviesta ar mērķi, lai vēl vairāk samazinātu cilvēku iespējas kontaktēties.

Valsts kancelejā iepriekš uzsvēra, ka patlaban nav plānots ierobežot pārvietošanās iespējas pa dienu. 

Tāpat tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas drīkstēs strādāt no plkst.6 līdz 21, lai darbinieki varētu nokļūt no mājām uz darbu un atpakaļ, nepārkāpjot noteikumus. Darba laika ierobežojums attieksies arī uz sabiedriskās ēdināšanas vietām, joprojām ēdienu un dzērienus izsniedzot tikai līdzņemšanai.

Valdība šodien arī lēma līdz 7.februārim pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kas ir spēkā kopš 9.novembra un tās laikā ir noteikta virkne ierobežojumu.

Ārkārtējās situācijas laikā iedzīvotājiem ir jāievēro distance, kā arī noteikts pienākums nēsāt sejas maskas visās iekštelpās, tostarp sabiedriskajā transportā, izņemot mājās. Sejas maskas jāvalkā arī darba kolektīvos. 

Ārkārtējās situācijas laikā arī ieviesti tirdzniecības ierobežojumi, lai mazinātu cilvēku drūzmēšanos tirdzniecības vietās iekštelpās un ārā. Tiesa, ierobežojumi neattiecas uz tirdzniecību internetā.

Pasažieru skaits sabiedriskajā transportā nedrīkst pārsniegt 50% no transportlīdzekļa ietilpības. 

Tāpat ir pārtraukta visu kultūrvietu, izstāžu, kā arī gadatirgu, tai skaitā Ziemassvētku tirdziņu darbība. Ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, apmeklētājiem joprojām būs pieejamas muzeju ārtelpas, bet ne iekštelpas. Nestrādās arī bibliotēkas.

Ārkārtējās situācijas laikā Latvijā aizliegti visi skaistumkopšanas pakalpojumi un dzinējmedības.

Ārkārtējās situācijas laikā arī ikvienam, kuram darba specifika atļauj strādāt attālināti no mājām, tas ir jādara, turklāt darba devēja pienākums ir to nodrošināt. Šie nosacījumi attiecas gan uz valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēm, gan privātiem uzņēmumiem.

Tas nozīmē, ka klātienē strādās, piemēram, pārdevēji, šoferi, krāvēji, policisti, ugunsdzēsēji, apsardzes darbinieki, radio un televīzijas raidījumu diktori un operatori, mediķi un citi, bet ne, piemēram, biroja darbinieki.

pievienota 2.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas