Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Ārlietu ministrija vērtē, kurās vēstniecībās nepieciešami remontdarbi

Patlaban Ārlietu ministrija (ĀM) vērtē, kuru mūsu valsts vēstniecību ārvalstīs telpām būtu nepieciešami remontdarbi sliktā tehniskā stāvokļa dēļ, kā arī izskata nepieciešamo remontdarbu apjomu. Tāpat tiek veikta izpēte par telpu maiņu atsevišķām vēstniecībām, informēja ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis.

Tuvāko gadu laikā ĀM apņēmusies stiprināt Latvijas vēstniecības ārvalstīs, īpaši tajās valstīs, kurās dzīvo liels skaits Latvijas valstspiederīgo, piemēram, Lielbritānijā, Vācijā un Īrijā.

Lielā Latvijas valstspiederīgo skaita dēļ piemērotākas telpas tiek meklētas vēstniecībai Londonā. Lielā pilsoņu aktivitāte tā dēvētajā valodu referendumā vēlreiz apliecinājusi, ka vēstniecības konsulārās telpas neatbilst lielajam pilsoņu skaitam, kas dzīvo Lielbritānijā. Tāpat bēdīgā stāvoklī ir Latvijas vēstniecības Maskavā teritorijā esošais viesu nams "Tālava", kurā dzīvo Latvijas diplomāti.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (ZRP) patlaban vērtē izstrādāto vēstniecību stiprināšanas plānu, ko varētu izskatīt kontekstā ar ĀM budžetu.

Jāatgādina, ka ĀM izsludinātajā iepirkuma konkursā par būvniecības konsultāciju pakalpojumiem valstīs, kurās atrodas Latvijas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības, pieteikušies desmit pretendenti. Pagaidām konkursa uzvarētājs vēl nav izraudzīts.

ĀM Preses un informācijas nodaļa iepriekš skaidroja, ka iepirkums izsludināts, lai nepieciešamības gadījumā varētu apsekot telpas, plānot nepieciešamos remontus un novērst ārkārtas situācijas pārstāvniecībās.

"Lai nodrošinātu profesionālu atzinumu, būvapjomu sagatavošanu nepieciešamības gadījumā, ministrijai ir nepieciešams noslēgt līgumu ar uzņēmumu, kas nodrošina sertificētu būvinženieru pakalpojumus," norādīja ĀM.

Līgumu plānots slēgt uz gadu, un tā summa nevar pārsniegt 19 999 latus bez pievienotās vērtības nodokļa. Līguma slēdzējam būs jāsniedz konsultācijas inženiertehniskajos un celtniecības jautājumos, jāsagatavo darba apjomu saraksts, jāizskata un jāizvērtē iesniegtās tāmes un jāveic būvuzraudzība pēc nepieciešamības Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas