Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Armijā jābūt kārtībai

Traģisks notikums noticis bruņotajos spēkos, dzēšot zemessarga Ilmāra Mitenberga dzīvību un ievainojot vēl astoņus zemessargus. Nacionālie bruņotie spēki aicina donorus Gaiļezera slimnīcā nodot asinis, lai palīdzētu sprādzienā cietušajiem. Adrese: Hipokrāta iela 2, Rīga. Tālrunis 67042680.

Armijā nespēlējas ar rotaļlietām, tā ir paaugstinātas bīstamības vide, vienmēr pastāv cilvēciskais faktors, un negadījumi ir neizbēgami. Vai negadījumā ir vainīgs amerikāņa, latvieša vai igauņa pirms tam izšauts šāviņš, nav nozīmes. Izmēros nelielais granātmetēja lādiņš, ko, iespējams, kāds zemessargs pacēla un, uzskatot par nebīstamu, ielika savā mugursomā, izrādījās īsta elles mašīna. Šis 4x7 centimetrus lielais, patronai līdzīgais lādiņš sprāgstot tūlīt nogalina ikvienu piecu metru rādiusā, ievainojot cilvēkus pat 130 metru rādiusā, jo tas izdala 300 šķembu. Tomēr ir izskats, pēc kura spriež diletanti, un ir izskats, kas kaut ko pasaka profesionālim. Tāpat ir dienesta instrukcijas, kuras diez vai paredz nesprāgušu priekšmetu ievietošanu mugursomā nešanai mājās. Ir vecākās dienesta amatpersonas, kuras pirms katrām mācībām dod instrukcijas un atgādina, ko drīkst, ko nedrīkst, kas ir bīstami, kas nav un kas ir kategoriski aizliegts, uzturoties militārajā poligonā. Šis negadījums acīmredzot ir noticis, jo ir pārkāptas dienesta instrukcijas, turklāt ne viena, bet vairākas. Gadījums prasa pamatīgu izmeklēšanu, lai, iespējams, novērstu nākamo nelaimi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas