Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

AS Ventbunkers padomes priekšsēdētājs Berķis zaudē amatu

AS Ventbunkers akcionāru sapulcē šodien izteikta neuzticība uzņēmuma padomes priekšsēdētājam Olafam Berķim, līdz ar to viņš zaudējis šo amatu, informēja uzņēmuma pārstāvis Aivars Gobiņš.

Par jauno uzņēmuma padomes priekšsēdētāju ir apstiprināts Igors Ļaško, bet par viņa vietniekiem - Aleksejs Ovods un Aivis Landmanis. Tāpat šodien ievēlēta jauna padome, kuras sastāvā bez Ļaško, Ovoda un Landmaņa būs Deniss Redins, Tatjana Poškurlata un Francs Harands. Iecelta arī jauna uzņēmuma valde. Par valdes locekļiem akcionāri apstiprinājuši Sergeju Iļjašenko, Sergeju Ļevčenko un Andreju Piņkovu.

Kā skaidroja Gobiņš, Ventbunkera vairākuma akcionāri panākuši vienošanos par uzņēmuma turpmāko pārvaldību, jo radušās šaubas, ka Berķa un viņa komandas vadībā uzņēmumam tiek nodarīti ievērojami zaudējumi. Grobiņš arī apstiprina izskanējušo informāciju, ka piektdien, 16.novembrī, notika AS Ventbunkers akcionāru uzņēmuma padomes priekšsēdētāja amata atbrīvots Olafs Berķis.

Jāatgādina, ka saskaņā ar Rīgas apgabaltiesas 29.jūnija lēmumu Meroni un vairākiem viņa līdzgaitniekiem - Jānim Hāzem, Aivaram Gobiņam, Aritai Lindei, Diānai Juknai, Mārtiņam Bunkam, Mihailam Dementjevam, Deividam Gajam Anstisam - aizliegts ieņemt amatus Ventbunkerā, kā arī pieteikt UR izmaiņas "Ventbunkera" padomes sastāvā bez komercreģistrā reģistrētās Ventbunkera valdes sastādīta un parakstīta akcionāru saraksta.

Ventbunkers kontrolē LNT, kam savukārt pieder 39,11% AS Ventspils nafta (VN) akciju. Savukārt VN pieder 66% naftas cauruļvada apsaimniekotājas SIA LatRosTrans daļu un 49,94% kuģošanas kompānijas AS Latvijas kuģniecība akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas