Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

ATD izsūtījusi pasažieru pārvadātājiem un Rīgas autoostai rekomendācijas par Covid-19

Autotransporta direkcija (ATD) ir nosūtījusi pasažieru pārvadātājiem un Rīgas autoostai informāciju par piesardzības pasākumiem un rīcību gadījumos, kad ir aizdomas par iespējamu saslimšanu ar koronavīrusu Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja direkcijas pārstāve Zane Plone.

Direkcija ir saņēmusi instrukciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) par to, kā rīkoties ceļotājiem, kuri atgriezušies Latvijā no Covid-19 infekcijas skartajiem reģioniem, kā rīkoties un kur vērsties, ja parādās kādi no elpceļu infekcijas simptomiem, kādus piesardzības pasākumus jāievēro un tamlīdzīgi. 

Plone teica, ka šī informācija ir nosūtīta gan starptautiskajiem, gan iekšzemes pasažieru pārvadātājiem. Starptautiskajiem autobusu pārvadātājiem informācija pirmo reizi tika nosūtīta jau februāra pirmajos datumos. Tāpat instrukcija tika nosūtīta arī Rīgas starptautiskajai autoostai.

Plone arī uzsvēra, ka Rīgas autoostā ir gaisa jonizācija ventilācijas sistēmā un autoosta periodiski veic telpu dezinfekciju. 

"Ņemot vērā, ka Autotransporta direkcija nodrošina arī klientu apkalpošanu klātienē, esam saņēmuši no NMPD instrukciju arī par to, kas jāņem vērā klientu zāles darbiniekiem," skaidroja ATD pārstāve. 

Kā vēstīts, jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu. Latvijā neviens jaunā vīrusa gadījums nav konstatēts.

Ja Latvijā tiktu konstatēts jaunais koronavīruss Covid-19" pilnīgi droši "pirmajā vilnī" vienlaikus specifisko aprūpi varētu nodrošināt 100 cilvēkiem, bet ir arī rīcības plāns gadījumam, ja saslimušo skaits būtu lielāks, otrdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa uzsvēra, ka ir apzināts gan gultas vietu skaits, gan karantīnas vietu skaits gadījumā, ja cilvēki būtu jāārstē un jāizolē gan Rīgā, gan reģionos.

Latvijas Veselības ministrija (VM) no 24.februāra par koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām, uz kurām attiecināti īpaši pasākumi noteikusi Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, kā arī Itālijas Lombardijas un Veneto apgabalus.

Speciālisti iesaka izvērtēt ceļojuma nepieciešamību uz minētajām koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām, kā arī ceļojuma laikā ievērot vispārējos profilakses pasākumus un sekot līdzi vietējo varas iestāžu norādījumiem.

Ceļotājiem, kuri atgriežas no šīm vietām, jānovēro sava veselība turpmākās 14 dienas. Parādoties saslimšanas simptomiem, piemēram, paaugstinātai ķermeņa temperatūrai, klepum, rīkles iekaisumam un apgrūtinātai elpošanai, VM iesaka ierobežot kontaktus ar ģimenes locekļiem un citām personām, nekavējoties zvanīt 113 un informēt ārstniecības personas par simptomiem un ceļojumu uz koronavīrusa skartajām valstīm vai teritorijām.

Savukārt bērniem rekomendēts divas nedēļas neapmeklēt izglītības iestādi. Pēc atgriešanās no minētajām vīrusa skartajām valstīm vecākiem par bērnu piešķirs divu nedēļu darbnespējas lapu.

Top komentāri

Mega
M
Vai nav jau mazliet par vēlu?
Jānis, Southampton
J
Tā autene bildē jau izskatās kā zombi apokalipses bilde. Labi ka Es nebraucu atpakaļ, pārvarējis visus Sprīdīša gļukus. "Gulbītis-Gulbītis" arī no good. Ar dievu tautieši, cīnās un izdzīvo kas var!
hah
h
Neticami laicīgi, malači !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas