Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Atkārtoti pieteikts lūgums par drošības līdzekļa maiņu Lembergam

Rīgas apgabaltiesā tā dēvētās Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) krimināllietas izskatīšanas laikā ir pieteikts kārtējais lūgums mainīt Lembergam piemēroto drošības līdzekli.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas pārstāvis Raimonds Ločmelis, Lembergs šonedēļ turpināja sniegt liecības, savukārt viņa advokāte Irina Kauke iesniedza pieteikumu par Lembergam piemērotā drošības līdzekļa maiņu. Pirms to izskatīt, tiesa plāno noklausīties lietas dalībnieku viedokļus.

Advokāte lūdz atcelt Lembergam piemēroto drošības līdzekli - nodošanu policijas uzraudzībā, nosakot atbilstošus ierobežojumus. Tāpat tiek lūgts atcelt noteiktos nodarbošanās aizliegumus - aizliegumu pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumus un Ventspils brīvostas priekšsēdētāja amata pienākumus.

Nākamā tiesas sēde ir paredzēta 16.janvārī plkst.11.

Pērn vasarā tiesa noraidīja lūgumu atcelt Lembergam piemēroto drošības līdzekli - aizliegumu pildīt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumus.

Jau ziņots, ka Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Līdzās Ventspils mēram uz apsūdzēto sola sēdies arī viņa dēls Anrijs un dažādu tranzītuzņēmumu bijusī amatpersona Ansis Sormulis. Visi trīs norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Lietā aptuveni 200 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi, ko prokuratūra tiesai nodeva 2008.gada otrajā pusē.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu paplašinātā sastāvā no jauna sāka skatīt 2009.gada 20.augustā. Lietas sarežģītības dēļ tagad to izskata tiesneši Boriss Geimans, Irīna Jansone un Ligita Kuzmane, bet par rezerves tiesnesi noteikta Ārija Ždanova.

Top komentāri

Pēteris
P
Man jau nelabi paliek izdzirdot vārdu -Lembergs-, kur nu vēl ieraudzīt! Krievijas tv par viņu tik jūsmo. Padibene!!
Irīna Ķauķe esot dabūjusi lielu
I
koferi, tad nu, Lempjberga priekšā uz ceļiem rāpo. Cerēsim, ka Dievs dos, un mēs pieredzēsim, ka visu šo nelietīgo bandu vienreiz apcietinās un iesēdinās sevišķi stingra režīma cietumā.
vai tad
v
beidzot to bezatbildiigo indiviidu nevar iebaazt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas