Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Atpirks Līvānu stikla muzeju

Līvānu novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers Dienai teica, ka pēc tās pārņemšanas īpašumā vispirms tiks nokārtota dokumentācija, lai šī kolekcija, kas līdz šim piederēja bankrotējušajai stikla rūpnīcai un ataino vairāk nekā gadsimtu ilgo Līvānu stikla fabrikas vēsturi, beidzot oficiāli iegūtu muzeja statusu.
Unikālā Līvānu stikla izstrādājumu kolekcija vēl joprojām nav pārgājusi Līvānu novada domes īpašumā un atrodas bankrotējušās rūpnīcas Lettglas ēkā, kur to sargā pašvaldības algota apsardze. Tomēr novada domei izdevies vienoties ar rūpnīcas administratoru Arnoldu Vendi, ka līdz 7.aprīlī paredzētajai rūpnīcas izsolei vēsturiskā ekspozīcija, lai to saglabātu Latvijā, par simbolisku cenu tiks pārdota pašvaldībai.

Iespējams, muzejam tiks meklētas jaunas telpas, — tās varētu būt Līvānu novada Mākslas un amatniecības centrā.

"Šim muzejam kultūrvēsturiska vērtība ir tikai šeit, Līvānos, to nedrīkst izvazāt pa daļām. Tā ir mūsu pilsētas vēsture. Amatniecības centrā ir neliela stikla kausēšanas krāsns, vēl jau Līvānos atrastos kāds stikla pūtējs, kas varētu tūristiem demonstrēt stikla trauku izgatavošanu," saka U.Skreivers.

Neraugoties uz pārmaiņām, ekspozīcija pieejama tūristiem, tikai, lai to apskatītu, iepriekš jāpiesakās. Taču pati stikla ražošana, kurai Līvānos ir 120 gadu senas tradīcijas, jau kļuvusi par vēsturi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas