Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Augustā naktspatversmes pakalpojumus Rīgā dienā izmantoja vidēji 280 cilvēki

Augustā naktspatversmes pakalpojumu dienā izmantoja vidēji 280 cilvēki, kas ir par 32 cilvēkiem jeb 13% vairāk nekā pagājušā gada augustā, informē Rīgas domes Labklājības departaments Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Salīdzinot datus ar šā gada jūliju, secināms, ka augustā klientu skaits ir samazinājies par 35 cilvēkiem jeb 11 %.

Savukārt Rīgas patversmes Dienas centra bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem (Katoļu ielā 57) pakalpojumus augustā izmantoja 1638 cilvēki, vidēji dienā 71 cilvēks, kas ir par 15 cilvēkiem mazāk nekā augustā pagājušajā gadā.

Naktspatversmes darba laiks ir no plkst.20 līdz 7. Rīgā darbojas piecas naktspatversmes, kurās ir nodrošinātas 543 vietas, ko līdzfinansē Rīgas dome.

Naktspatversmes vīriešiem un sievietēm Rīgā ir SIA V.E.L.G. nakts patversme Kurzemes rajonā, Bolderājā, Esplanādes ielā 1 un biedrības Latvijas Sarkanais Krusts nakts patversme Latgales priekšpilsētā Gaiziņa ielā 7.

Nakts patversmes sievietēm ir Rīgas patversmes sieviešu nodaļa Latgales priekšpilsētā, Bārddziņu ielā 2.

Nakts patversmes vīriešiem ir Rīgas patversmes vīriešu nodaļa Latgales priekšpilsētā, Maskavas ielā 208, un nakts patversmē Zilais Krusts Latgales priekšpilsētā, Mazjumpravas ielā 8.

Dienas centra darba laiks darba dienās ir no plkst.9 līdz 17. Dienas centrā iespējams saņemt sociālā darba speciālistu un psihologa pakalpojumus; ģimenes ārsta pakalpojumus primārās veselības aprūpes līmenī; dušas, dezinfekcijas un veļas mazgāšanas pakalpojumus. Dienas centrs ir pieejams arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tajā darbojas noliktavas-humānās palīdzības punkts. Atsevišķā telpā var skatīties televīzijas pārraides, kā arī piedalīties tematiskajās nodarbībās. Ar Rīgas Centrālās bibliotēkas atbalstu darbojas grāmatu izsniegšanas punkts, kā arī ir nodrošināta interneta pieeja.

Šā gada augustā Rīgas pilsētas pašvaldība līdzfinansēja zupas virtuves pakalpojumus līdz 300 porcijām dienā piecas reizes nedēļā trīs vietās Rīgā - Āgenskalna tirgus rajonā skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu, strādā darba dienās no 12 līdz 13. Augustā izdalītas 496 porcijas.

Zupas virtuve Krišjāņa Barona ielā 56 strādā katru dienu, izņemot svētdienas no plkst.9 līdz 11. Augustā šeit izdalītas 2519 porcijas.

Zupas virtuve Barona ielā 126 strādā katru dienu no 12 līdz 13. Augustā šeit izdalīta 5041 porcija.

Saņemot zupas virtuves pakalpojumus, nav nepieciešams uzrādīt dokumentus. Ēdienu var baudīt uz vietas vai ņemt līdzi savos traukos. Augustā organizācijas ir izdalījušas 10 533 porcijas, no tām 6300 porcijas ir līdzfinansējusi Rīgas dome.

Ēdināšanas pakalpojums mazaizsargāto personu grupām tiek sniegts sešās vietās Rīgā (Daugavpils ielā 41, Zaļenieku ielā 40, Slokas ielā 33, Brīvības gatvē 399-601, Tvaika ielā 54/3 un Stūrmaņa ielā 25-18) darba dienās un brīvdienās, izņemot svētku dienās, katrā ēdiena izdales vietā vidēji dienā tiek nodrošināts līdz 305 porcijām. Silto ēdienu persona var saņemt, uzrādot personalizēto elektronisko viedkarti, kurā elektroniski ir ievadīta Rīgas Sociālā dienesta izziņa - par atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par atbilstību maznodrošinātās ģimenes (personas) statusam un par ēdināšanas pakalpojuma saņemšanu.

Ēdienu var baudīt uz vietas vai ņemt līdzi savos traukos. Augustā Rīgas dome kopā finansēja 54 950 porcijas. Salīdzinoši šā gada jūlijā kopā tika finansētas 56 784 porcijas. Daugavpils ielā 41 izdalīts visvairāk siltā ēdiena -13 546 porcijas.

Augustā Rīgas patversmes struktūrvienība - Mobilā brigāde ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem - ir sniegusi konsultācijas 94 klientiem, saņēmusi 63 tālruņa zvanus par cilvēkiem, kuri uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, 52 personas nogādātas uz naktspatversmi vai ārstniecības iestādi. Mobilās brigādes tālrunis darba dienās ir 27 023 550.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas