Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Augustā nepamanītas Latvijā varētu būt ienākušas divas imigrantu grupas

Augustā nepamanītas Latvijā varētu būt ienākušas divas imigrantu grupas, pirmdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma atzina Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars.

Viņš norādīja, ka šobrīd ik nedēļu uz robežas aiztur 10  - 15 cilvēkus, kuri mēģina nelegāli iekļūt Latvijā, un vienīgais aizturēto pagaidu uzturēšanas centrs ir pārpildīts, lai gan robežsardze arī veiksmīgi izraida šos cilvēkus - vidēji katru nedēļu 16 – 19 cilvēki izraidīti uz mītnes zemi.

Garbars atzina, ka nevar izslēgt iespēju, ka kādām nelegālo robežšķērsotāju grupām tomēr izdodas iekļūt valstī nepamanītām. Tā, piemēram, pagājušajā mēnesī robežsargi uz Latvijas austrumu robežas divās vietās konstatējuši cilvēku pēdu nospiedumus, kas ved iekšā valstī, taču nav izdevies atrast tos, kuri šos nospiedumus atstājuši.

Vienlaikus iepriekšējā mēnesī robežsargiem ir izdevies atrast un notvert 10-11 nelegālo imigrantu grupas, kas nozīmē, ka lielāko daļu pretlikumīgo robežšķērsotāju tomēr izdevies aizturēt, uzsvēra Garbars.

Viņš atzīmēja, ka, pamatojoties uz viena mēneša datiem vēl nebūtu pareizi izdarīt secinājumus par nelegālo robežšķērsošanas gadījumu vidējo statistiku, turklāt jāņem vērā arī tas, ka daļu nelegālo migrantu pie Latvijas robežas aiztur Krievijas robežsargi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas