Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Avīze: “Preiļu siera” vadītājs no zāles izraida žurnālistu

Latvijas Avīzes (LA) žurnālistam A/S “Preiļu siers” valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts nav ļāvis piedalīties sarunās ar piena ražotājiem. Žurnālists izraidīts no zāles, notikumus apraksta laikraksts LA.

Lai gan piena ražotāji esot saukuši, ka ir taču demokrātija un lai avīze dzird, ko sapulcē runā, J.Šņepsts palicis nelokāms. “Šeit es neesmu aicinājis nevienu žurnālistu. Viss,” viņš paziņojis.

Piena ražotāju tikšanās ar “Preiļu sieru” notika, jo kavējas naudas pārskaitīšana zemniekiem. J.Šņepsts paskaidrojis, ka maksājumi par pienu kavējoties, jo būtībā apstājies siera eksports. Taču situācija neesot bezcerīga – uzlabojies piena pulvera un siera suliņu pulvera eksports un ražošana uzņēmumā turpinās.

Uzņēmuma nedienās J. Šņepsts, pirms diviem mēnešiem viesojies LA redakcijā, vainoja lauksaimnieku kooperatīvus un valdību, kas nedevalvē latu, norāda LA.

Zemnieki žurnālistam pirms sapulces pastāstīja, ka viņus uztrauc piena iepirkuma cenas krituma – vēl pagājušajā rudenī maksāti 20 santīmi, bet nu – tikai 11,5 santīmi kilogramā.

Savukārt kāds cits zemnieks informējis, ka viņš vēloties atjaunot piena piegādi "Preiļu sieram". Viņam paskaidrots – ja zemnieks 15 dienās varot garantēt tonnu kvalitatīva piena, tad par kilogramu maksāšot deviņus santīmus, ja ne – tikai astoņus santīmus. Viņam tonna neiznākot, tāpēc nākšot vien samierināties ar nelielo summu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas