Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Banka Citadele iegādājas līzinga kompāniju UniCredit Leasing

Banka Citadele iegādājas Baltijas valstīs strādājošo līzinga kompāniju UniCredit Leasing, aģentūrai LETA pavēstīja bankas korporatīvās komunikācijas vadītāja Kristīne Mennika.

Viņa informēja, ka banka Citadele ir noslēgusi līgumu ar Itālijas UniCredit S.p.A., iegūstot UniCredit Leasing līzinga operācijas Baltijā. Banka Citadele iegādājusies 100% SIA UniCredit Leasing, kas strādā ar filiālēm Lietuvā un Igaunijā, kapitāldaļu, kā arī tai piederošo meitasuzņēmumu SIA UniCredit Insurance Broker, kurai ir filiāle Igaunijā. Darījuma summa netiek izpausta.

Darījumu paredzēts noslēgt 2020.gada pirmajā ceturksnī.

"UniCredit Leasing līzinga operāciju iegāde ir daļa no bankas Citadele ilgtermiņa mērķa kļūt par vadošo finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijā gan privātpersonām, gan mazajiem un vidējiem uzņēmumiem," pauda bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Viņš atzīmēja, ka, pateicoties daudzveidīgai klientu bāzei, spēcīgiem aktīvu rādītājiem un jaunu klientu piesaistes potenciālam, līzinga nozare Baltijā joprojām ir pievilcīga.

"Ar savu spēcīgo klātbūtni Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, ar inovatīvajiem un lietotājam draudzīgajiem produktiem un pakalpojumiem, kā arī aktuālajām darbības un kontroles sistēmām, mūsuprāt, UniCredit Leasing bizness ir viens no attīstītākajiem Baltijas tirgū. Visi šie aspekti papildinās bankas Citadele pašreizējo līzinga biznesu un nodrošinās spēcīgu platformu turpmākai izaugsmei attiecīgajās nozarēs un tirgos," minēja Beļavskis.

Bankā arī norādīja, ka no līguma parakstīšanas līdz iegādes noslēgšanai bankas Citadele un UniCredit Leasing turpinās darboties kā neatkarīgi uzņēmumi.

Tāpat bankā norādīja, ka minētajam darījumam vēl nepieciešams saņemt konkurences uzraugu atļauju visās trijās Baltijas valstīs.

Pēc bankā minētā, UniCredit Leasing līzinga portfelis Baltijas valstīs veido vairāk nekā 850 miljonus eiro.

2018.gadā UniCredit Leasing apgrozījums bija 24,891 miljons eiro, bet kompānijas peļņa bija 10,715 miljoni eiro, liecina Firmas.lv informācija.

UniCredit Leasing Latvijā darbojas kopš 1999.gada.

Pēc aktīvu apmēra banka Citadele 2019.gada septembra beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

lojal
l
Galīgs sviests,citadele tikai sabojās normālu,pretīmnākošu,lojālu līzinga kompāniju.Kam tāds murgs ienācis prātā pārdot un kam vēl?
Aldis
A
Minētā līzinga kompānija pēc sava rakstura ir blēdīgs kaktu kantoris, kas neatdod klienta naudu. Jāmūk no tāda iestādījuma.
Boikots
B
Boikots Amerikāņu bankai Citadele. Slēdzam Latvijas valstij nedraudzīgai valstij piederošās bankas kontus lai tā savu peļņu, mūsu naudu ne izved uz jeņķu zemi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas