Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Baudot dažādus ziemas priekus, vakar traumas guvuši desmit cilvēki

Vakar, baudot dažādus ziemas priekus, desmit cilvēki guvuši traumas un citus savainojumus, kā rezultātā nogādāti slimnīcā, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Kurzemē, slēpošanas trasē, 14 gadus vecs zēns nokritis ar sniega dēli un salauzis roku. Līdzīgi, braucot ar sniega dēli un nokrītot, roku salauzis kāds 37 gadus vecs vīrietis Rīgā. Citur Rīgā, braucot ar sniega dēli, nokritis un kāju salauzis 32 gadus vecs vīrietis.

Vienlaikus Zemgalē 27 gadus vecs vīrietis, slēpojot, aizķēries aiz nomesta sniega dēļa un nokritis, rezultātā gūstot iegurņa kaula traumu ar iespējamu lūzumu. Viņš apmierinošā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Savukārt Vidzemē slēpojot nokritis septiņus gadus vecs zēns. Viņš nogādāts slimnīcā ar iespējamu atslēgas kaula lūzumu.

Vidzemē galvas un sejas traumu, kā arī iespējamu kakla skriemeļu bojājumu guvis kāds 25 gadus vecs slēpotājs. Viņš ar slēpēm braucis no piemājas kalna un lēcis uz pašu veidota tramplīna, tomēr ar galvu atsities pret zemi un īslaicīgi zaudējis samaņu. Arī viņš nogādāts slimnīcā.

Līdzīgi Latgalē 11 gadus vecs zēns slēpojis uz piemājas kalna un nokritis. Viņš guvis galvas smadzeņu satricinājumu.

Savukārt Vidzemē 11 gadus vecs zēns slidojis uz piemājas dīķa un nokritis, kā rezultātā, iespējams, guvis mugurkaula skriemeļu bojājumus. Tāpat Rīgā trīs gadus veca meitene, braucot ar ragavām, iebraukusi kokā un guvusi galvas traumu ar iespējamu galvas smadzeņu satricinājumu.

Vienlaikus Vidzemē traumas guvusi 15 gadus veca meitene, kura uz automašīnas pārsega tikusi vilkta aiz sniega motocikla. Šī aktivitāte beigusies neveiksmīgi, un viņa no pārsega nokritusi, kā rezultātā salauzusi kāju, guvusi nopietnus sejas ievainojumus, kā arī iespējamus mugurkaula skriemeļu bojājumus.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1363 izsaukumiem, no tiem 192 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas