Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Tariks atteicies no pavāra palīga amata, jo viņu neapmierināja piedāvātais atalgojums, bet lielāku algu darba devējs nebija ar mieru maksāt

Bēglis Tariks pēc atgriešanās Latvijā pēdējā brīdī atsakās no darba

Tariks, bēglis no Irākas, kurš Latvijā atgriezies pirms dažām nedēļām pēc tam, kad viņam Vācijā neizdevās iegūt darba atļauju, nu pēdējā brīdī atteicies no darba piedāvājuma Latvijā, pie kura viņš bija ticis ar līdzcilvēku gādību, vēsta telekanāls TV3.

Sākotnēji Tarikam ar darba meklēšanu nesekmējās arī Latvijā - neskatoties uz krievu valodas zināšanām, viņam neesot ļauts strādāt, jo Tariks neprot latviešu valodu. Taču ar Latvijas iedzīvotāju gādību ziņas par to, ka Tariks meklē darbu, sasniegušas dzirdīgas ausis - aizvadītajā nedēļas nogalē bēglis saņēmis pat četrus darba piedāvājumus.

Šodien bija jābūt viņa pirmajai darba dienai Rīgas apgabaltiesas kafejnīcā, kur viņš nolīgts par pavāra palīgu. Neapmierināts ar darba samaksu, par kuru sākotnēji panākta vienošanās, Tariks mēģinājis darba devēju pārliecināt, lai viņam maksā vairāk. Kad tas nav izdevies, viņš darbu uzteicis.

"Man ir vēl daži darba piedāvājumi, šodien došos uz pārrunām par šofera darbu. Otrs piedāvājums bija darbs kādā restorānā par gaļas griezēju, bet nezinu, cik tur maksā. Iešu parunāt, jo 400 eiro man tiešām nav izdevīgi," TV3 telefonsarunā skaidroja Tariks.

Līdzcilvēki palīdzējuši Tarikam atrast īres dzīvokli, par ko mēnesī jāmaksā 300 eiro, tāpēc Tariks norāda, ka ar atlikušajiem 100 eiro mēnesī viņš nevarēs uzturēt ne sevi, ne savus sešus bērnus. Jāatgādina, ka pēc darba gaitu uzsākšanas bēgļi vairs nesaņem arī valsts pabalstu - 139 eiro mēnesī.

 

Top komentāri

!
!
Darbs un arābs neiet roku rokā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas