Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Beidzies Bakmaņa valdīšanas laiks

Bakmanis atbrīvošanu no Staiceles mēra amata saista ar politisko cīņu

Staiceles nu jau bijušais mērs Jānis Bakmanis (PS) ir politiski kolorīta personība, par ko liecina arī viņa vairākkārtējā partijiskās piederības maiņa, ko pavadījusi nesaprašanās ar kolēģiem. Viņš nenoliedz, ka savā darbībā varbūt ir kļūdījies, taču atbrīvošanu no amata, kurā bijis ilgus gadus, nepilnus divus mēnešus pirms pašvaldību vēlēšanām saista ar pirmsvēlēšanu politisko konkurenci. Domes priekšsēdētāja vietnieks Gatis Endziņš, kas līdz šim bija J.Bakmaņa komandā, Alojas novada domes vēlēšanās startē no partijas Visu Latvijai! saraksta kopā ar mēra līdzšinējās opozīcijas četriem deputātiem, un tieši viņa pāriešana otrā pusē devusi iespēju izteikt neuzticību J.Bakmanim, kurš būs Pilsoniskās savienības saraksta līderis Alojas novadā — tajā tagad iekļauta arī Staicele.

Pašvaldības domes sēdes ir atklātas, un, tā kā otrdien uz to bija pieteikušies daudzi interesenti, Staiceles dome J.Bakmani no priekšsēža amata atbrīvoja ļaužu pilnajā kultūras namā. Staiceles domes priekšsēža pienākumus tagad pilda vietnieks G.Endziņš, kas ierosinājumu izteikt neuzticību ilggadējam pašvaldības vadītājam Dienai skaidroja ar to, ka "cilvēks ir iztērējis uzticības kredītu un pieļāvis rupjus finanšu pārkāpumus". G.Endziņš, atbildot uz jautājumu par politiskās konkurences iespaidu uz notikušo, atbildēja: "Neviens politisks motīvs domes lēmumā nav minēts."

J.Bakmanis uzskata, ka šādus atbrīvošanas iemeslus varētu piemeklēt daudziem un, ja tādi bija, par tiem vajadzēja runāt agrāk. Viņš paredz, ka tie, kas viņu atbrīvojuši, būs panākuši pretējo efektu, jo ar šādu rīcību vēlētāju atbalstu diezvai varēšot iegūt. Staiceles Mūzikas un mākslas skolas skolotājas Ārijas Daugules teiktais daļēji ir apstiprinājums tam — viņa uzskata: "Tauta bija par priekšsēdētāju, nevis par tiem, kas mēģināja parādīt savu varu."

J.Bakmanis bijis Latvijas ceļa un arī Jaunā laika (JL) biedrs. Viņš bija viens no tiem, kas piedalījās JL sašķelšanā 2008.gada sākumā un kopā ar daļu pašvaldību pārstāvju aizgāja no partijas, pēc tam piedaloties Sandras Kalnietes vadītās Pilsoniskās savienības dibināšanā. Staiceles domē viņš ir ievēlēts no JL saraksta, kas pašvaldībā ieguva piecus mandātus, taču pārējie deputāti nebija nevienas partijas biedri. Opozīcijā palika četri vēlētāju apvienības Staicele — Rozēni — Vīķi deputāti.

Pieprasījumu ar aicinājumu sasaukt Baložu pilsētas domes ārkārtas sēdi, tās darba kārtībā iekļaujot jautājumu par domes priekšsēža Anda Adatas atbrīvošanu no amata, otrdien domē iesnieguši arī Baložu domnieki Edmunds Veispals (JL), Ivans Pihtovs un Mārtiņš Zaumanis. Viņi savu ierosinājumu pamato līdzīgi, norādot uz pārkāpumiem A.Adatas darbībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas