Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Belēvičs vēlas "skaudru mācību" trauksmes cēlējiem

"Skaudra mācība, kas atstās iespaidu uz visu dzīvi," - tā 10. jūnijā, paziņojot par demisiju, žurnālistiem notikušo raksturoja veselības ministrs Guntis Belēvičs. Taču šī nožēla nav bijusi patiesa: Dienai zināms, ka pēc demisijas ministrs ir paklusām centies panākt, lai šis gadījums par "skaudru mācību" kļūtu tiem, kuri atļāvās publiskot ziņas par to, ko viņš pats dēvē par savu "personas veselības stāvokli".

Belēviča turpmākā rīcība liek šaubīties par to, ka viņš tiešām jūt nožēlu par notikušo un izprot savu nodarījumu. Tieši pretēji - veselības ministra un arī Saeimas deputāta statusu zaudējušais ekspolitiķis paslepus ir veicis darbības, lai iebiedētu potenciālos trauksmes cēlējus vai arī mēģinātu atriebties saviem atmaskotājiem.

Dienas rīcībā ir droša informācija, ka jau drīz pēc demisijas un atziņām par "skaudro mācību" bijušais politiķis ir vērsies ar iesniegumu tiesībsargāšanas iestādēs, apgalvojot, ka par viņu un viņam nogriezto "pumpu" esot publiskotas neizpaužamas ziņas, kas ir Krimināllikumā minēts noziedzīgs nodarījums. Pašlaik Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē notiek šī iesnieguma resoriskā pārbaude.

Trauksmes cēlēju aizsardzības jautājums ir politiskajā dienas kārtībā jau ilgi un nesekmīgi. Piemēram, 2014. gada decembrī Sabiedrība par atklātību Delna un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA) publiski paziņoja par sadarbību šajā jautājumā, taču pusotru gadu vēlāk nekādi praktiski rezultāti šai sadarbībai nav bijuši.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 19. jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas