Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Bērnu slimnīcā skoliozes ārstēšanā izmantota inovatīva metode

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā pirmo reizi Baltijā skoliozes ārstēšanā izmantota inovatīva metode, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Dace Preisa.

Jaunietim ar skoliotisku mugurkaula deformāciju veikta operācija, izmantojot inovatīvu metodi - universālo mugurkaula enkuru, kas ir saudzējoša un efektīva, bet piemērota pacientiem ar sarežģītām mugurkaula saslimšanām.

Operācija ir veikta pusaudzim, kuram pēdējā gada laikā strauji progresējusi skolioze, un ne korsetes, ne arī vingrošana vairs nespēja labot mugurkaula izliekumu. Jaunietim bija parādījušās arī citas sūdzības - nogurums un diskomforts. Jaunietim veikta operācija, izmantojot mugurkaula enkurus, un paredzams, ka jau pēc pusgada viņš varēs atgriezties ierastajā dzīves ritmā.

Slimnīca jau sākusi darbu ar šādiem implantiem, kas ļaus palīdzēt pacientiem ar smagām muguras patoloģijām bērnu slimnīcā.

Skolioze ir  mugurkaula izliekums uz sāniem un savērpšanās, kā rezultātā paliekoši deformējas bērna mugurkauls un krūškurvis, kā arī tiek saspiesti svarīgi iekšējie orgāni. Šī slimība skar 3 līdz 4 bērnus no 1000, savukārt 15% no viņiem slimība progresē.

Latvijā ik gadu tiek reģistrēti aptuveni 70 jauni skoliozes gadījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas