Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bērnudārzos uzlabos sadzīves apstākļus

Koši apgleznotas sienas, tīras, gaišas telpas ar jaunu grīdas segumu, atjaunota sporta zāle — tāds pēc renovācijas audzēkņus sagaida Līvānu bērnudārzs Rūķīši. Par ceturtdaļmiljonu atjaunotas gandrīz visas telpas, paplašinot bērnudārzu, lai tajā varētu uzņemt vairāk bērnu. Taču pieaugošā bezdarba dēļ rinda uz vietām bērnudārzā Līvānos sarukusi.
Liekot lietā izdomu, Līvānu bērnudārzā tiek pie jaunām mēbelēm un telpu interjera

Tuvākajos gados pie jaunām un izremontētām telpām tiks 37 bērnudārzi Latvijā, četrus plānots būvēt no jauna — Tukumā, Ogrē, Ķekavā un Mārupē — liecina Valsts reģionālās attīstības aģentūras apstiprinātie projekti, kas paredz, ka šīs ieceres īstenošanā tiks ieguldīti 35 miljoni latu. 18 miljoni tiks segti no Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, pieci miljoni — no nacionālā publiskā finansējuma. Tādējādi tiks izveidotas 2267 jaunas vietas bērnudārzos, bet 4173 bērniem tajos radīti labāki sadzīves apstākļi.

Līvānos projekts īstenots, pateicoties ERAF atbalstītajai programmai par pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstību nacionālās un reģionālās nozīmes attīstības centros. Tā kopējās izmaksas ir 258 320 latu, no kuriem 219 572 lati jeb 85% ir ERAF līdzfinansējums, 23 249 lati jeb 9% — valsts dotācija un 15 499 lati jeb 6% — Līvānu novada domes līdzfinansējums. Pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Aija Grugule stāsta, ka 2008.gada augustā sāktie darbi veikti maksimāli īsā laikā un taupot līdzekļus — renovētas grupiņas, palīgtelpas, sanitārās telpas, koridori, sporta zāle u.c., izveidota jauna elektroinstalācija, nomainīta santehnika, paaugstināta ēkas energoefektivitāte. Jaunām mēbelēm līdzekļu nav pieticis, taču audzinātājas un auklītes likušas lietā izdomu, lai restaurētu un apgleznotu vecos skapjus un gultiņas, bet sirsnīgos sienu gleznojumus veikusi mazā Gustava mamma māksliniece Evita Kleina. Vislielāko bērnu sajūsmu izsaukusi rotaļu lāču izstāde stiklotajā galerijā. 134 visdažādākie lāčuki ir dāvinājums no kādas Čikāgas latviešu ģimenes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas