Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bērziņš kopā ar Peresu piemiņas pasākumā Rumbulas memoriālā piedalīsies

Latvijas prezidents Andris Bērziņš kopā ar Izraēlas prezidentu Šimonu Peresu piedalīsies piemiņas pasākumā Rumbulas memoriālā un nevienu brīdi nav izrādījis noraidošu attieksmi pret iespēju pavadīt ārvalstu viesi uz memoriālu, aģentūrai LETA uzsvēra Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne.Izraēlas laikraksts Haaretz rakstīja, ka Latvijas prezidents nacionālu un politisku apsvērumu dēļ cenšoties izvairīties no Rumbulas memoriāla kopīgas apmeklēšanas ar Izraēlas prezidentu, kas drīzumā viesosies Latvijā.

Krapāne pauda pārsteigumu par to, kāpēc šāda nepatiesa informācija ir nonākusi Izraēlas laikraksta lapās. Taujāta, vai šajā gadījumā avīze ir maldināta, Krapāne atbildēja apstiprinoši un norādīja, ka būtu jāvaicā, vai tas noticis nejauši vai apzināti.Kā ziņots, laikraksta publikācijā kopumā Latvija atainota kā valsts, kurā vietējie iedzīvotāji apgāna ebreju piemiņas memoriālus, SS rindās karojošie veterāni svin nacistiskās Vācijas invāzijas gadadienu, kā arī prezidents Bērziņš paudis atbalstu piemiņas vietas izveidei Latvijā, godinot tos, "kas krituši, karojot kopā ar nacistiem".Peresam vizītes laikā Latvijā paredzēta tikšanās ar Bērziņu, kā arī Izraēlas prezidents paudis vēlēšanos kopā ar Bērziņu apmeklēt Rumbulas memoriālu. Avīze tika rakstījusi, ka Bērziņa pārstāvji Izraēlas pusi informējuši, ka Latvijas prezidents ieplānotās piemiņas ceremonijas Rumbulā laikā ir aizņemts. Pārmetumi Latvijas pusei izrādījušies melīgi.Izraēlas vēstniecība Latvijā un vairākas augsta ranga amatpersonas laikrakstam Haaretz esot paudušas pārliecību, ka Bērziņš vēlas izvairīties no ceremonijas, lai neradītu iespaidu, ka Latvija uzņemas atbildību par līdzdalību nacistu veiktajos ebreju slaktiņos Latvijā. "Augsta ranga amatpersonām pēc sarunām ar latviešiem radās iespaids, ka patiesais iemesls atteikumam ir nevis noslogotība vai tehniski jautājumi, bet drīzāk politiski un nacionāli jūtīga nostāja. Latvijas valdība gadiem ir atteikusies atzīt, ka Rumbulas mežā nogalinātie Latvijas pilsoņi dzīvību zaudēja tikai tāpēc, ka viņi ir ebreji," raksta Haaretz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas