Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bērziņš un Broka atgriežas

Izvirzot tieslietu ministra amatam Nacionālās apvienības _Visu Latvijai!-_TB/LNNK līdzpriekšsēdētāju Gaidi Bērziņu, apvienība aicina Vienotību rīkoties tāpat un nominēt cilvēku vakantajam veselības ministra amatam. "Tas būtu labs signāls sabiedrībai, ka šī valdība ir stabila un rīcībspējīga un partijas gatavas veidot arī nākamo valdību pēc Saeimas vēlēšanām," Dienai teica Bērziņš.

Vienotības frakcijas vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns piekrīt, ka, ņemot vērā situāciju pasaulē, valdības partijām jābūt vienotākām nekā jebkad agrāk, "jo tas ir jautājums par Latvijas nākotni, bet jebkuru valdības partiju kašķi var izmantot Latvijas nedraugi". Taču Vienotība vairs nemeklēs jaunu veselības ministra kandidātu demisionējušās Ingrīdas Circenes vietā, bet ir uzņēmusies atbildību par šo jomu visaugstākajā - premjera - līmenī. Tagad valdībai ir daudzi svarīgi uzdevumi un nepilnus divus mēnešus pirms vēlēšanām vairs nevar nodoties jauna ministra meklējumiem, skaidroja partijas pārstāvis. Līdzšinējie centieni ir bijuši bez rezultātiem, jo uz tik īsu laiku neviens kandidāts nepiekrita nākt valdībā. Atsevišķos gadījumos pretendentus neapmierināja arī zemais atalgojums.

Tieslietu ministra iecelšana ir nedaudz atšķirīgs gadījums, jo Bērziņam, kurš ir arī ministrijas parlamentārais sekretārs, nebūs vajadzīgs laiks, lai iepazītu nozari.

Arī bijusī tieslietu ministre Baiba Broka atgriezīsies tur, kur reiz jau bijusi - viņa izmantos likumā doto iespēju pēc pilnvaru laika valdībā atjaunot Rīgas domes deputātes mandātu. Biznesa portāls Nozare.lv ziņo, ka šonedēļ Satiksmes ministrija kā valsts akciju sabiedrības Latvijas Gaisa satiksme akcionārs plāno sasaukt akcionāru sapulci, lai lemtu par Brokas atjaunošanu arī Latvijas Gaisa satiksmes valdē.

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Bērziņš un Broka atgriežas trešdienas, 23.augusta, laikraksta Diena 6.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas