Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bez nosūtījuma Covid-19 analīzes varēs nodot par 38 līdz 53 eiro

No pirmdienas "E.Gulbja laboratorijā" bez ģimenes ārsta nosūtījuma Covid-19 analīzes varēs nodot par 53 eiro, "Centrālajā laboratorijā" par nodotajām analīzēm vajadzēs maksāt 45 eiro, pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" laboratorijā - 38,83 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja laboratoriju pārstāvji.

"Centrālo laboratoriju" pārvaldošās AS "Repharm" komunikācijas direktore Līga Ribkinska stāstīja, ka "Centrālajā laboratorijā" uz Covid-19 analīzēm iedzīvotāji bez ārsta nosūtījuma varēs pieteikties, zvanot pa tālruni 8330 vai nosūtot e-pastu ar norādītu kontaktinformāciju - vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru saziņai - uz e-pasta adresi "[email protected]", kā arī zvanot uz centralizēto Covid-19 pieteikšanās tālruni 8303.

Paraugi analīzēm kā iepriekš tiks ņemti "Centrālās laboratorijas" Covid-19 analīžu paraugu paņemšanas punktos, darbinieki sazinoties palīdzēs izvēlēties pacientam iespējami izdevīgāko un ērtāko vietu. Par analīzēm bez ārsta nosūtījuma būs jāmaksā 45 eiro.

Pacientiem, kuri sajutuši kādus slimības simptomus, nav jādodas pie ģimenes ārsta uz pieņemšanu. Ir panākts risinājums, ka ārsti pēc telefoniskas situācijas izvērtēšanas var pacientu nosūtīt uz analīzēm, lietojot portālu "www.eveseliba.gov.lv" vai izmantojot citu elektronisko platformu, kuru ikdienā saziņai ar laboratoriju jau lieto ārsts.

Viņa atzīmēja, ka laboratorijas tehniskā kapacitāte pašlaik ir pietiekama, tiek domāts arī par laboratorijas personāla darba optimizēšanu, lai nodrošinātu vēl lielāku pakalpojuma sniegšanas apjomu, ja tāds tomēr būs nepieciešams. "Taču vadlīnijas testēšanai, balstoties jaunākajos pasaulē pieejamajos datos, patlaban analizē un nosaka valsts un mēs esam valsts noteiktā pasūtījuma izpildītāji," sacīja Ribkinska.

"E.Gulbja laboratorijas" pārstāve Ilze Lindenberga aģentūrai LETA sacīja, ka no pirmdienas valsts apmaksātos testus veiks tikai ar ārsta nosūtījumu, taču iedzīvotāji joprojām varēs pieteikties uz testu brīvprātīgi, tikai tad par testa veikšanu būs jāmaksā 53 eiro. Lindenberga piebilda, ka brīvprātīgi pieteikušies neveidos atsevišķu rindu, bet varēs tikt uz testu jebkurā brīvajā "logā".

"BIOR" pārstāve Ilze Dimante sacīja, ka "BIOR" laboratorijā Covid-19 analīzes maksās 38,83 eiro.

LETA jau ziņoja, ka turpmāk valsts apmaksātus Covid-19 testus varēs veikt tikai ar ārsta norīkojumu. Veselības ministrijas (VM) pārstāve Anna Strapcāne norādīja, ka jaunā kārtība stāsies spēkā no pirmdienas, 26.oktobra, bet jau no piektdienas plkst.13 ir atceltas iespējas brīvprātīgi pierakstīties uz Covid-19 testiem, jo "bez simptomiem esošo testēties gribētāju apmērs rada slogu testēšanas kapacitātei".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas