Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Brasas cietuma protestētāji grib tikties ar prokuroru; pie notiesātajiem steidz arī ministre

Brasas cietuma ieslodzītie pieprasījuši tikšanos ar prokuroru, kas uzrauga sodu izpildi Latvijā, pēc cietuma administrācijas pārrunām ar ieslodzītajiem portālu Diena.lv informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

"Notiesātajiem šāda iespēja ir dota un viņi pašlaik tiekas ar Specializētās vairāku nozaru prokuratūras virsprokurori," norāda pārvaldes pārstāve Ināra Makārova, solot informāciju par tikšanās rezultātiem sniegt pēcpusdienā.

Tikmēr tieslietu ministre Baiba Broka (VL!TB/LNNK) paziņojusi, ka uzreiz pēc Ministru kabineta sēdes dosies uz Brasas cietumu, lai noskaidrotu situāciju saistībā ar ieslodzīto pieteikto bada streiku, portālu Diena.lv informēja Tieslietu ministrijā. "Kā Ieslodzījuma vietu pārvalde mums ziņo, ieslodzītie formāli ir pieteikuši bada streiku bez konkrētām prasībām, vienīgi ir izteikuši prasību satikties ar uzraugošo prokuroru. Šobrīd tiek organizēta prokurores ierašanās cietumā, lai varētu uzklausīt notiesāto prasības. Pati personīgi vēlos noskaidrot situāciju, tāpēc esmu veikusi izmaiņas savā dienas kārtībā, lai apmeklētu Brasas cietumu. Pavisam noteikti informēsim sabiedrību par turpmāko notikumu attīstību saistībā ar šo gadījumu, tiklīdz kā būs zināms kas vairāk."

Vairāk nekā 120 Brasas cietuma ieslodzītie, lai protestētu pret administrācijas attieksmi, pieteikuši bada streiku. Ieslodzītais Roberts Mutulis portālu Diena.lv iepreikš informēja, ka bada streika iemesls ir Brasas cietuma administrācijas visatļautība, nesodāmība un regulāra prettiesiska rīcība - ieslodzīto pazemošana, fiziska un psiholoģiska vardarbība. Portāls Pietiek.com, atsaucoties uz drošiem avotiem ieslodzījuma vietā, ziņoja, ka bada streika sākšanai pēdējais piliens bijusi ieslodzītā Venta Kraslovska pēkšņā nāve, - viņš aizvadītajā nedēļā miris it kā pēc sirdslēkmes, ātrās palīdzības automašīnā pa ceļam uz slimnīcu. Kraslovska tuvinieki par viņa nāvi uzzinājuši nevis no Ieslodzījuma vietu pārvaldes, bet gan no citiem ieslodzītajiem, kuri informējuši no "nelegāla" mobilā telefona.

Ieslodzījuma vietu pārvalde portāla sniegtās ziņas nekomentē, vien apstiprina, ka 23.aprīļa vakarā kādam ieslodzītajam palicis slikti ar veselību. Nekavējoties izsaukta  neatliekamā medicīniskā palīdzība, kas cietumā ieradās dažu minūšu laikā, un sniedza medicīnisko palīdzību, taču pēc neilga laika ātrās palīdzības ārsts konstatēja notiesātā bioloģisko nāvi bez vardarbīgām nāves pazīmēm. Ieslodzītajam bija hroniskas veselības problēmas, ieslodzījuma laikā viņš atradās mediķu uzraudzībā, tika veikti medicīniskie izmeklējumi, un viņš lietoja medikamentus. Mirušā civilsieva tika informēta par nāves faktu, ka arī cietuma priekšnieks ar viņu tikās klātienē. 

Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS), kurš arī saņēmis vēstuli no ieslodzītajiem, Latvijas TelevīzijasPanorāmā pirmdienas vakarā sacīja, ka mirušais ieslodzītais iepriekš aktīvi sūdzējies par dažādām nelikumībām ieslodzījumu vietās un līdz šim viss viņa teikties arī izrādījies patiesība. "Man jāsaka tā, ka līdz šim viss tas, ko viņš apgalvo, ir praktiski apstiprinājies. Ir arī ierosināta KNAB resora pārbaudes lieta un viņš šajā lietā bija liecinieks. Tā kā sagadīšanās ir diezgan nelāga," teica Seržants.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas