Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Brīvdienās dzēsti 52 kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajās brīvdienās, no 7.marta plkst.6.30 līdz 9.marta plkst.6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 52 izsaukumus uz kūlas ugunsgrēkiem, un no tiem 49 dzēsti svētdien.

Kā aģentūrai LETA norādīja VUGD preses pārstāve Viktorija Gribuste, brīvdienās Iecavas novadā sausā zāle dega trīs hektāru platībā un meža jaunaudze piecu hektāru platībā. Līvānu novada Jersikas pagastā sausā zāle dega sešu hektāru platībā un aizdegās arī dārza mājiņa viena kvadrātmetra platībā, savukārt Rīgā, Maskavas ielā, vecajā lidlaukā sausā zāle dega divu hektāru platībā, dārza māja 25 kvadrātmetru platībā un neapsaimniekotas ēkas jumts 20 kvadrātmetru platībā.

VUGD atgādina, ka aizvadītajā gadā kopumā reģistrēti 4187 kūlas ugunsgrēki, kas ir par 42% vairāk nekā 2013.gadā. Kūlas dedzināšanas rezultātā izdeguši 6818 hektāri Latvijas teritorijas, cietuši seši cilvēki, gājuši bojā divi cilvēki un nodegušas 88 ēkas.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta - tā apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšana nevar būt kontrolēta. Vēja un citu apstākļu ietekmē degšanas virziens var mainīties, liesmas var strauji izplatīties un pārmesties uz ēkām. Cilvēki neapzinās - jo garāka zāle, jo lielākas liesmas un līdz ar to nekontrolējamāks ugunsgrēks, norāda VUGD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas