Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bunkus ģimene kritizē policijas darbu un veidos nodibinājumu

Nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus tuvinieki uzskata, ka nozieguma izmeklēšana norit pārāk gausi, tāpēc veidos nodibinājumu, lai procesu veicinātu. Par to paziņojumā medijiem informēja Bunkus ģimene.

"Bunkus ģimene veidos nodibinājumu, kura mērķis būs veicināt izmeklēšanas gaitu, palīdzēt tiesībsargājošo institūciju darbā, atbalstot un iniciējot ārvalstu sadarbību un ekspertu piesaisti, kā arī nodrošinot regulāru informāciju Latvijas sabiedrībai par izmeklēšanā panākto progresu tik lielā apmērā, cik iespējams, lai netraucētu izmeklēšanai. Nodibinājuma virsmērķis ir veicināt sabiedrības uzticēšanās atjaunošanu Latvijai kā valstij, kurā valda tiesiski principi, nevis kriminālās pasaules tikumi un metodes," pausts paziņojumā.

Valsts policija uz šo Bunkus ģimenes paziņojumu reaģējusi, atbildot, ka izmeklēšana šajā lietā ir pavirzījusies uz priekšu un nav skaidrs pausto paziņojumu mērķis.

Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps Bunkus uzskata, ka "izmeklēšana piecu mēnešu laikā nav būtiski pavirzījusies, sadarbībā ar ekspertiem esam izvērtējuši, kas ir izdarīts izmeklēšanā un kādas, mūsuprāt, kļūdas tika pieļautas pirmajās dienās pēc slepkavības izdarīšanas.

Mūsu secinājumi neliecina par profesionālāko policijas darbu nedz uzreiz pēc nozieguma izdarīšanas, nedz vēlāk.

Tādēļ mēs esam nolēmuši, ka jāmēģina tiesībsargājošajām institūcijām palīdzēt, veicinot informācijas apriti, iesaistot ekspertus, lūdzot ārvalstu palīdzību. Lai to darītu efektīvi, veidosim nodibinājumu, kas laika gaita kļūs par mūsu centienu centrālo platformu."

Bunkus ģimene kritizē policijas darbu pirmajās dienās pēc nozieguma, norādot, ka uzreiz pēc slepkavības neesot efektīvi norobežota nozieguma vieta, neesot savlaicīgi piesaistīti eksperti, tāpat likumsargi Bunkus tuvinieku ieskatā neesot gana ātri reaģējuši un uzraudzījuši iespējamos slepkavu bēgšanas ceļus, kā arī visaugstākajā līmenī neesot bijusi elektronisko datu un liecību apstrāde.

"Uzreiz pēc Mārtiņa slepkavības valsts politiskā vadība pauda stingru apņēmību atrast vainīgos, tika runāts par ārvalstu, tostarp ASV, ekspertu iesaisti, arī par atlīdzības izsludināšanu un steidzamu reakciju slepkavu meklēšanā, kurā netikšot taupīti nekādi resursi. Nekas no tā nav darīts," uzskata Kristaps Bunkus, turpinot: "Tā vietā ar šo visdrīzāk starptautisko noziegumu cīnās neliela policistu grupa, kas noteikti ir godprātīga un zinoša, taču, mūsuprāt, tās resursi ir vienkārši nepietiekami. Centīsimies viņiem palīdzēt."

Intervijā laikrakstam Diena uz nepilnībām likumsargu darbībā norādīja arī bijušais Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Valdis Pumpurs, kurš 90. gados izmeklējis slepkavību lietas. 

"Es negribu pārmest, ka kāds kaut ko dara nepareizi, bet no televīzijas filmētā redzams, ka slepkavības vietā iztrūka superdisciplīnas un ideālās kārtības informācijas vākšanā," viedokli pauda Pumpurs.

Nodibinājuma darbība un jaunākā informācija par izmeklēšanu būs pieejama arī mājas lapā www.jfmb.eu. Nodibinājums šobrīd tiks finansēts no Bunkus ģimenes līdzekļiem un tā darbu vadīs Kristaps Bunkus, Mārtiņa brālis.

Jau ziņots, ka Mārtiņu Bunku nošāva 30. maijā Aizsaules ielā.

Top komentāri

Jansons
J
Kad cilvēkam nav sāta sajūta, viņu par to soda. Savējiem viņš bija mīļš dēls, sabiedribai kropls radījums.
ļuļa
ļ
kāpēc bunkus ģimene nekritizēja bunkus nodarbošanos? būtu labi kritizējuši, nemaz nekādai policijai strādāt nevajadzētu, būtu dzīvojis cepuri kuldams.
Ilona Kulda
I
Maksātnespējas bizness arvien vairāk atgādina 90.gadu mafiozo biznesu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas