Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bunkus ģimene: policijas izmeklēšana norit pārāk gausi

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā tiesisko palīdzību Latvijas policijai sniedz Lietuva, Polija, Vācija un vēl divas valstis, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga. Tikmēr nogalinātā advokāta ģimene par likumsargu darbu ir kritiska.

"Šis noziegums nav nedz lokāli organizēts, nedz izpildīts tikai un vienīgi Latvijas teritorijā," skaidrojis Valsts policijas pārstāvis Andrejs Grišins, "te ir daudznacionāla organizēta noziedzība, no konkrētām detaļām atturēšos. Ja mēs neko nezinātu, mēs neuzdotu citām valstīm konkrētus jautājumus."

Palīdzība esot prasīta arī ASV federālajam izmeklēšanas dienestam, jo Bunkus februāra beigās Vašingtonā ticies ar kādu bijušo ASV Valsts departamenta darbinieku, lai runātu par ABLV bank un Bunkus kā iespējamu tās likvidatoru.

Ar Bunkus slepkavības izmeklēšanu nodarbojas Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvalde (KIP). Izmeklētāju grupu piecu cilvēku sastāvā KIP 1.nodaļā vadot izmeklētājs Oļegs Koļcovs, kuram esot sešu gadu darba pieredze kriminālpolicijā.

Mārtiņa Bunkus brālis Kristaps ir kritisks: "Radās iespaids par diezgan haotisku un manā izpratnē ne īpaši organizētu policijas darbu pirmajā stundās pēc nozieguma. Man nelikās, ka tur būtu iesaistītas kādas specvienības, es redzēju kadetus, kas staigāja pa pierādījumiem, aculieciniekus, kas varēja piekļūt tuvu pierādījumiem, automašīnai, kurā tika sašauts Mārtiņš. Ja tie ir mūsu vislabākie speciālisti, kas tika piesaistīti pirmajās kritiskajās 24 stundās, tad mums steidzami ir vajadzīga kaut kāda palīdzība, lai saprastu kādi speciālisti vajadzīgi un kādām būtu jābūt nepieciešamajām darbībām, kas sekmētu to, ka izpildītāji tiek aizturēti."

Policija noziedznieku notveršanai ārkārtas gadījumos var iedarbināt operāciju Slazds. Tas nozīmē slēgt satiksmi stratēģiskos mezglos nozieguma vietas apkārtnē un pārbaudīt visus transportlīdzekļus.

30.maijā policijas vadība izšķīrās operāciju Slazds neizmantot. Tiesībsargi nezināja, ko meklēt un bažījās, ka satiksmes paralizēšana uztrauks sabiedrību.

"Sākotnēji, neskatoties uz traģisko notikumu mūsu ģimenē, paudām ticību un atbalstu policijai, izmeklētājiem.. Šī uzticība mums ar katru dienu zūd, jo katra diena, kas paiet bez progresa izmeklēšanā, attālina mūs no iespējas, ka šis noziegums tiks atklāts. Ģimenei vai tuviniekiem nebūtu jānodarbojas ar izmeklēšanas darbībām, jādzīvo šaubās, vai tiek darīts viss iespējamais un vai aiz frāzēm "izmeklēšanas noslēpums" slēpjas reāls darbs vai bezdarbība," saka K.Bunkus.

Bruņotajā uzbrukumā izmantota automašīna ar viltotām numura zīmēm. Tai bija kravas kaste, kas pārvilkta ar sarkanīgu tentu. No turienes slepkavas šāvuši ar Kalašņikova automātu, kas ražots bijušajā PSRS teritorijā.

Nogalinātā advokāta automašīnā videoreģistrators bijis saplīsis un nozieguma brīža ieraksta neesot.

Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Top komentāri

Kritiski pret citiem
K
Varbūt ģimenei vajadzēja būt kritiskākai pret par Bunkusa darbu?
Trukšņa 3 krimināllietas buksē
T
Vai ZZS virsvadībai izdevies nolikt Trukšņa 3 krimināllietas uz rezerves sliedēm?
opā
o
Par ko brīnamies? Nekā jauna. Rīt Preses konferenci sasauc Igors Ivanovs, kurš ir bijis nepatiesi notiesāts par savas sievas slepkavību, kuru nav izdarījis. vēl vairāk, Centrālcietumā vinu mēģināja noindēt, bet noindēja kameras biedru muļķīgas sakritības dēļ. Kamēr viņš atradās cietumā it kā kāda Latvijas valsts notāre viltojot viņa parakstu pārrakstīja visus īpašumus bijušajam biznesa partenerim. Unikāls gadījums, kur iespējams noziegumā iesaistīti augsta ranga tiesneši, Augstākā tiesa, Iekšlietu ministrijas vadība, prokurori, notāri, advokāti... Vai Latvija nav bandītu pārvaldīta valsts?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas