Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
Trešdienas rītā nošautais maksātnespējas administrators pērn nopelnījis teju pusotru miljonu eiro

Bunkus ienākumi pērn septiņkāršojās

Noslepkavotā advokāta, maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus ienākumi 2017. gadā pieauguši vairāk nekā septiņas reizes, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā pieejamā publiskā amatpersonas ienākumu deklarācija.

2017. gadā Bunkus par savu profesionālo advokāta darbību saņēmis 1 476 877 eiro, tāpat viņš saņēmis 3000 eiro no īpašuma pārdošanas un 4889 eiro kā ienākumus no saimnieciskās un komercdarbības. Kopumā Bunkus pērn nopelnījis 1 484 766 eiro. Salīdzinājumam 2016. gadā viņš kopumā deklarēja ienākumus 193 666 eiro apmērā.

Atbilstoši ieņēmumiem būtiski pieauguši arī Bunkus uzkrājumi Luminor bankā. Ja 2016. gadā tur glabājās 88 269 eiro, tad pērn jau 1 505 011 eiro. Tāpat pērn nedaudz pieaudzis Bunkus izsniegto aizdevumu apjoms, kā arī samazinājies kopējais parādu apjoms.

Kā liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) datubāzē, Bunkus savulaik ziedojis partijai Jaunais laiks un apvienībai Vienotība. 2010. gadā viņš Jaunajam laikam ziedojis 1000 latus (1420 eiro), bet 2011.gadā 500 latus (710 eiro). 2011. gadā viņš ziedojis arī 3000 latus (4260 eiro) apvienībai Vienotība.

Jau ziņots, ka zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators Bunkus tika nošauts savā automašīnā Range Rover trešdienas rītā plkst.8.40, pie Meža kapiem, Aizsaules ielā 1, Rīgā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) aģentūrai LETA norādīja, ka, visticamāk, notikusi Bunkus pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet nevar izslēgt arī citas versijas.

Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu, kas neilgi pēc slepkavības tika atrasta degam netālu - pie krematorijas.

Kā novēroja LETA, baltajai Range Rover, pie kuras stūres bija Bunkus, cauršauts priekšējais stikls vadītāja pusē. Automašīna braukusi virzienā uz Brāļu kapiem, nobraukusi no ceļa labajā pusē, nolauzusi ceļa zīmi un ietriekusies kapu nožogojumā, to sabojājot.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas slepkavību, un aicina atsaukties notikuma aculieciniekus vai tos, kuriem ir jebkāda informācija par notikušo.

Top komentāri

no Jūrmalas
n
1.Ja administrators gada laikā var nopelnīt miljonu eur, bet tieslietu ministrs to akceptē, Rasnačam būtu jāatkāpjas. Rasnačs ir , piedodiet, tikai un vienīgi muldējis, ka nozari sakārtojis. Acīmredzami desmitā tiesa no šā miljona atlec Nacionālai apvienībai. 2. No vienas puses, sabiedrības vairākumam šādā gadījumā būtu jāizsaka līdzjūtība nošautā tuviniekiem, taču no otras - sabiedrības vairākums to nedara, bet pat priecājas, jo paši administratori ar savu dzīvesveidu, cinismu un visatļautību ir darījuši visu, lai tāda pret viņiem būtu attieksme
Grābēju kastas
G
Latvijā ir ielobētas vairākas "likumisko grābēju kastas", kam ir dotas tiesības uz pārējo rēķina grābt naudu riekšavām. Tai skaitā ir maksātnespējas administratori, tiesu izpildītāji, notāri u.c.
Ārkārtīgi
Ā
augstu ienākuma nodokli par šo peļņu Bunkum nācās samaksāt...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas