Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Būvniecības kontroles birojs: Katrs otrais pārbaudītais objekts ar problēmām

Katrai otrajai ēkai, ko pārbaudījis Būvniecības valsts kontroles birojs, konstatēti dažādi defekti, pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes atzina Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis.Pārbaudēs, kas notiek pēc izvēles principa, rūpīgi izvēloties ēkas pēc pērn noteiktā "nedrošās ēkas portreta", konstatētos defektus atbilstoši spēkā esošajām prasībām jānovērš ēkas īpašniekiem.

Šādas situācijas vērojamas visā Latvijā, pauda Druķis.Nācies arī secināt, ka vairākos gadījumos sabiedrība nezina par ēkas bīstamību, un tas attiecoties arī uz skolām. Taču vismaz Rīgā skolas kopumā ir drošas. Taču, piemēram, Rīgas Volejbola skolai Cieceres ielā ir konstatēti efekti, ko pašvaldība cerējusi novērst ar ēkas siltināšanu, taču tā nav pareiza pieeja, uzskata kontroles birojs.

Atsevišķas problēmas redzamas arī jaunu ēku būvniecības kontrolē. Gada laikā ar Būvniecības valsts kontroles biroja ziņu 33 ēkas nodotas ekspluatācijā, turpinās 70 būvprojektu kontroles. Konstatējams, ka sabiedriski nozīmīgu objektu atbildīgie būvdarbu vadītāji un ģenerāluzņēmēji nespēj nodrošināt kvalitāti atbilstoši normatīvajam regulējumam, taču sistemātiski nespēj vai nevēlas uzņemties atbildību, uzskatot, ka par to atbildīgs ēkas īpašnieks vai būvuzraugs. Tas robežojas ar to, ka "mēs darām darbus no sākuma un tad pierakstām papīros, kas sanācis," par neveiksmēm vainojot apakšuzņēmējus, klāstīja Druķis.

Viņš arī pastāstīja,ka biroja mājaslapā drīzumā interaktīvajā kartē būs skatāmi visi problemātiskie objekti, kas būs atzīmēti ar dzeltenu vai sarkanu krāsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas