Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

BVKB uzsāk informatīvās sanāksmes būvniecības procesa dalībniekiem

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB), ievērojot jauno principu Konsultē vispirms, rīkos sanāksmes būvniecības procesa dalībniekiem ciešākas sadarbības veidošanai un metodiskā atbalsta sniegšanai.

Ceturtdien, 15. jūnijā, lai uzlabotu sadarbību starp uzraugošajām iestādēm un uzņēmējiem, Ministru kabinetā parakstīts Sadarbības memorands, lai iedzīvinātu Konsultē vispirms principu.  Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) jau pirmdien, 19. jūnijā uzsāks pirmo konsultāciju. 

Principa Konsultē vispirms mērķis ir panākt savstarpējo sapratni starp uzņēmējiem un uzraugošajām iestādēm, veicinot vienotu izpratni par normatīvo aktu piemērošanu. Sākumā ir jāizskaidro un tikai tad, ja norādījumi nav ņemti vērā, ir jāpielieto sankcijas. BVKB kopš darbības uzsākšanas ir strādājis un turpina strādāt pēc šādas pieejas ikdienā, tostarp organizējot informatīvos seminārus, konferences un izstrādājot metodiskos materiālus būvniecības procesa dalībniekiem.

“Joprojām strādājam pie būvuzraudzības kvalitātes un būvnormatīvu principu ievērošanas būvlaukumos. Esam pārliecināti – lai celtu kvalitātes un drošības līmeni, ir jāmaina domāšana, attieksme un jābūt vienotai izpratnei. Lai to turpinātu veidot, valdības izveidotās iniciatīvas “Konsultē vispirms” ietvaros no šī gada jūnija un turpmāk vismaz reizi mēnesi BVKB norisināsies regulāras informatīvās sanāksmes. Stāstīsim un skaidrosim par BVKB kontroles procesu būvobjektā, nepieciešamajiem dokumentiem, vērtēšanas metodiku un prasībām objekta pieņemšanai ekspluatācijā,” uzsver BVKB direktora p.i. un Kontroles departamenta direktors Māris Demme.

Uz sanāksmēm tiks aicināti būvniecības procesa dalībnieki – pasūtītāji, būvdarbu veicēji, autoruzraugi un būvuzraugi – no objektiem, kuros BVKB uzsāk būvdarbu kontroli. Mērķis ir laicīgi izveidot dialogu, lai mazinātu neskaidrības un pārpratumus, kas ļautu kvalitatīvi novadīt būvniecības procesu līdz būves pieņemšanai ekspluatācijā.

Konsultē vispirms pieeja ir unikāla, līdz šim nebijusi platforma uzraudzības valsts iestādēm ideju un labās prakses piemēru apmaiņai par administratīvā sloga mazināšanu un labas pārvaldības principu ieviešanu. Sadarbības memorands parakstīts starp Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), Ministru prezidenta biedru, ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu (Vienotība) un četrām uzņēmēju interešu pārstāvošajām organizācijām, kā arī 22 valsts uzraugošo iestāžu vadītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas