Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Cesvaines dome kredītu par skolu atmaksās 30 gadus

Lai norēķinātos ar būvfirmu _LEC _par jaunās skolas celtniecību, Cesvaines dome no Valsts kases ņems kredītu. Kā _Dienai _pastāstīja domes priekšsēdētājs Vilnis Špats, Valsts kase 610 000 lielu parādu būvfirmai, visticamāk, atmaksās jau nākamā gada laikā. Taču, pēc V.Špata vārdiem, pati pašvaldība šo kredītu ņems uz kādiem 30 gadiem. Viņš arī skaidroja, ka Valsts kase nekādus atvieglotus nosacījumus kredīta ņemšanai nesniedzot. "Valsts kase uz pašvaldībām ļoti labi pelna," teic V.Špats.

Līdz 10. septembrim pašvaldībai bija jāiesniedz atbilde būvfirmai LEC, kādā veidā tā samaksās parādu par skolas būvniecību.

Diena jau rakstīja, ka daļa no Cesvaines vidusskolas būvniecības izmaksām tika segta no valsts budžeta līdzekļiem. Līdz šim brīdim nesamaksāti ir 610 000 latu. Šie līdzekļi pērn lūgti valstij, taču finanšu palīdzība Cesvainei atteikta.

Pašvaldība joprojām cer, ka papildus finanšu līdzekļi tai varētu tikt piešķirti nākamā gada budžeta ietvaros. Pēc Cesvaines domes priekšsēdētāja vārdiem, ja tā notiks, kredītu varēs paņemt par pusi summas, jo visu paņemt "ir ļoti smagi". V.Špats sacīja, ka Cevaine ar lūgumu pēc palīdzības vēl sūtīs vēstules vairākiem deputātiem. "Zinām, kāda ir ekonomiskā situācija, taču cerība mirst pēdējā," tā V.Špats.

Viņš arī norādīja, ka 1.septembrī Cesvainē viesojās Valsts prezidents Valdis Zatlers. "Bet jūs jau zināt, prezidentam naudas nav," sacīja V.Špats. Viņš arī pauda nožēlu, ka pašvaldībām naudu dala pēc partejiskās piederības [V.Špats ir Jaunā laika deputāts].

Dienu iepriekš informēja LEC pārstāve Ilze Jansone, kopējās projekta izmaksas par skolas būvniecības pirmo kārtu ir 3 miljoni 890 tūkstoši lati. Sākotnējais pašvaldības parāds veidoja divus miljonus latu, bet pēc valsts iniciatīvas daļa parādsaistību tika apmaksāta.

Top komentāri

O`Nīls
O
ak jā pareizi, mums svarīgāki ir milzu projekti uz AB Dambjiem un visādas mega dārgas Gaismas pilis, bet Latvijas skolas un katastrofāli trūkstošie bērnudārzi ir niecība vien.....skaisti dzīvot Latvijā.
Karls
K
TP tik kliedz, ka neatlauti cel. blaviens, vai tad Spats sev to sklolu cel. nosplauties uz partejisko piederibu, berniem vajag nmormalu vidi, kur macities. Starp citu., moz finasu ministriuja varetu uzdavinat dazus 9000 vertos divanijus. Berni vairak tos ir pelnijushi, neka grutos brizops sikojiesie valsts ieredni, kas redz ka "taupa". hrmnijh - ka lai nelamajas
Jencis un Āvuls
J
Vienas jaunas skolas uzcelšana valstī brīvajai Latvijai gandrīz divdesmit gadu laikā nav bijusi pa spēkam. Par ko vispār varam runāt???? Kauns.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas