Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Četrkāršā slepkavība satraukusi Rēzekni

Šausminošais skats, kas pavērās policijas darbinieku acīm svētdienas rītā kādā dzīvoklī Pils ielā 10, Rēzeknē, šokēja pat pieredzējušus policistus. Nelielajā istabā, Pils ielā 10, uz asiņainās grīdas tika atrasti četru vīriešu līķi ar naža dūrienu pēdām. Tik liela mēroga slepkavība Rēzeknē, turklāt gada pirmajās dienās, satraukusi pilsētu, izraisot dažādas baumas un minējumus.

Izmeklēšanas nolūkos policija sīkāku informāciju atsakās sniegt, taču, kā _Dienu _informēja  Rēzeknes pilsētas un rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Sanita Rastopčina, aizdomās par noziegumu aizturēti divi 1974. un 1977.g. dzimuši rēzeknieši, kas iepriekš vairākkārt tiesāti. Drošības līdzeklis aizturētajiem vīriešiem vēl neesot piemērots.

Bojā gājušo nāves cēļoņus noskaidros ekspertīze, taču visiem nogalinātajiem konstatētas durtas brūces. Nogalinātie vīrieši dzimuši 1957., 1953., 1974. un 1958.gadā, viens no tiem šajā dzīvoklī ir deklarējis savu dzīves vietu. Arī pārējie nogalinātie vīrieši un arī  aizdomās turētās personas ir Rēzeknes iedzīvotāji.

Paziņojumu par šo notikumu policija saņēma 4.janvārī, plkst 9.11, taču kad varēja būt notikusi slepkavība, policija atteicās minēt, tāpat kā atteicās izpaust, kurš izsaucis policiju un vai nogalinātie un aizdomās turētie iepriekš kopā lietojuši alkoholu. Pēc Dienas rīcībā esošās neoficiālās informācijas, viens no aizdomās turētajiem vīriešiem, pēc notikušā devies uz pilsētas nakts patversmi, kur stāstījis par saviem "varoņdarbiem".

Par notikušo ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118.panta 2.daļas par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Par šādu nodarījumu draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas