Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ciešākas sadarbības atlikšanai grozīs sadarbības līgumu ar Eiropas Kosmosa aģentūru

Lai nodrošinātu sadarbības hartas  parakstīšanas pārcelšanu uz nākamā gada sākumu, nepieciešams grozīt Latvijas un Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) sadarbības līgumu, Izglītības un zinātnes ministriju informējusi EKA.

Ministru kabinets otrdien pilnvaroja izglītības un zinātnes ministru parakstīt vienošanos par Latvijas valdības un EKA līguma par sadarbību kosmosa jomā miermīlīgiem mērķiem darbības pagarināšanu.

Jau ziņots, ka EKA valde piekritusi līdz 2015.gada 31.janvārim pagarināt Latvijas un EKA sadarbības līgumu, vienlaikus līdz šim laikam arī atliekot nākamo sadarbības soli, kas iezīmē jau ciešākus un praktiskākus kontaktus, tostarp valsts finansiālu ieguldījumu kosmosa aktivitātēs.

Valdība vienojusies, ka par sadarbībai nepieciešamo finansējumu tiks lemts kontekstā ar jaunajām politikas iniciatīvām un nākamā gada budžetu. 11.martā valdība nepiešķīra 1,35 miljonus eiro no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai jau šogad Latvija piedalītos EKA sadarbības valsts statusā. Līdz šim EKA vēsturē nav bijis precedents, kad sadarbības līgumu parakstījusi valsts vēlas pagarināt otrā loģiskā soļa speršanu, proti, hartas parakstīšanas termiņu.

Lai kļūtu par pilntiesīgu EKA dalībvalsti, paredzēti trīs etapi. Pirmais posms ir sadarbības līgums ar EKA jeb iepazīšanās fāze. Sadarbības līgums nodrošina valstij novērotāja statusu EKA un šis statuss pašlaik ir arī Latvijai. Pēc tam sadarbība tiek noformulēta kā piecu gadu plāns Eiropas Sadarbības valstij (Plan for European Cooperating State) jeb ESVP harta ar EKA. Vēl pēc pieciem gadiem valsts var sākt sarunas, lai kļūtu par pilntiesīgu EKA dalībvalsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas