Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Cita realitāte

Gandrīz puse aptaujāto nemaz nestrādā specialitātē, kuru savulaik ir apguvuši, liecina jaunākais DnB Nord Latvijas barometra pētījums. Kas ir nozīmīgākie faktori, kurus ņem vērā darba devējs, meklējot jaunu darbinieku? Izglītība, jā, tā ir svarīga, un to atzīst 49% aptaujas dalībnieku. Tomēr svarīgāka ir pieredze attiecīgajā darba jomā - un tieši to par svarīgāko atzīst 64% DnB Nord jau tradicionālās aptaujas dalībnieku.

Tikai 20% Latvijas iedzīvotāju ir gatavi ieguldīt savu laiku un naudu mācībās, lai iegūtu labāku darbu vai paaugstinājumu darbā.

Šādas socioloģiskās aptaujas vienmēr ir interesantas, jo ļauj salīdzināt aptaujas rezultātus ar paša personīgo pieredzi, paša viedokli kādā jautājumā. Cik svarīga ir izglītība laba darba iegūšanā? Izglītību par izšķirošo faktoru, kas ļauj gūt panākumus profesionālajā dzīvē, nosauc tikai 24% aptaujas dalībnieku, 37% gan atzīst, ka iegūtās zināšanas noteikti sniedz priekšrocības, bet tikai 27% atzīst, ka svarīgs ir pats papīrs, proti, diploms. 20% aptaujāto kā svarīgu lietu nosauc studiju laikā iegūtos kontaktus.

Pretēji bieži dzirdētajai skepsei vairākums Latvijas barometra aptaujāto iedzīvotāju atzīst, ka Latvijas profesionālās un augstākās izglītības iestādes jaunos speciālistus sagatavo labi. Tomēr pretēju uzskatu, ka mācības noris vāji profesionālajās skolās, pauž 34% aptaujāto, bet tikai 26% kritiski attiecas pret Latvijas augstskolu sniegto izglītības līmeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas