Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Citskovskis vasarā informēs valdību par valsts pārvaldes reformu izpildi

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis vasarā plāno informēt Ministru kabinetu par valsts pārvaldes reformu izpildi.

2017.gada novembrī valdībā apstiprinātais reformu plāns paredz valsts pārvaldes nodarbināto skaitu līdz 2020.gadam ik gadu samazināt par 2%, kā arī izlīdzināt atšķirīgo darba samaksu tā dēvētajās "bagātajās" un "nabadzīgajās" valsts iestādēs. Plāns arī paredz līdz 2018.gada beigām izvērtēt mazo iestāžu efektivitāti un iespējamu apvienošanu.

Citskovskis aģentūrai LETA teica, ka Valsts kanceleja aprīļa sākumā ir nosūtījusi ministrijām aicinājumu sniegt informāciju par valsts pārvaldes reformu īstenošanas gaitu. Kad šī informācija tiks iegūta, plānotas diskusijas ar ministriju pārstāvjiem par to, kas reformu ietvaros jau ir paveikts un kas plānots.

"Vispirms vēlos iegūt visu ministriju informāciju, lai nebūtu tā, ka vērtējums par reformu gaitu ir vienpusīgs. Vēlos pārliecināties par to, cik ļoti sakrīt Valsts kancelejas rīcībā esošie dati un ministriju sniegtie dati. Maijā vai jūnijā varēsim diskutēt nopietnāk par reformu gaitu," piebilda Citskovskis.

Patlaban Valsts kancelejas direktora rīcībā esošā informācija liecina, ka ministrijām ar reformu ieviešanu sokas atšķirīgi. "Ir ministrijas, kurās tas norit veiksmīgi, bet, pēc manā rīcībā esošas informācijas, ir ministrijas, kur reformas norit ne tik sekmīgi," atzina Valsts kancelejas direktors, neprecizējot ministrijas.

Pēc tam, kad Valsts kanceleja apkopos ministriju sniegto informāciju, tā šīs vasaras sākumā varētu tikt prezentēta valdībā. "Ziņojumā valdībai informēsim par tām ministrijām, kuras ir veiksmīgi veikušas reformas, kā arī norādīsim uz tām, kurās reformas nenorit tā, kā cerēts, lai šīs ministrijas tad arī skaidro sabiedrībai, kāpēc reformas norit gausi," pauda Citskovskis.

Top komentāri

jā gan
j
Vajadzēja solīt nākamgad, tad ilgāk noturētos amatā un negraudu pārvaldes ierēdņu dzīves prieku.
viltīgais tipiņš
v
Kurš tevi vasarā klausīsies? Visi būs atvaļinājumos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas