Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 ierobežošanas pasākumiem Latvijai pieejami četri miljardi eiro

Pieejamais atbalsts Covid-19 radītās krīzes ierobežošanas pasākumiem sasniedzis četrus miljardus eiro, otrdien mediju pārstāvjus informēja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Stāstot par valsts rīcībā esošajiem finanšu līdzekļiem, Reirs norādīja, ka Valsts kasē ir 2,6 miljardi eiro skaidras naudas atlikums, savukārt dažādos līgumos ar Eiropas finanšu institūcijām Latvijai rezervēti 1,5 miljardi eiro.

"Uz citu valstu fona, kur atbalsts mērāms desmitu miljardu eiro apmērā, tas izklausās maz. Savukārt, ja skatās attiecībā pret iekšzemes kopproduktu (IKP), tad skaidras naudas uzkrājums ir 8,7% no IKP, bet no budžeta viedokļa skaidrās naudas uzkrājums ir 26% no valsts budžeta. Šis apjoms ir iespaidīgs un esam starp top Eiropas Savienības valstīm, kuras uzreiz pielietoja atbalsta instrumentus," uzsvēra finanšu ministrs.

Uz jautājumu, vai arī pēc ārkārtējās situācijas pagarināšanas līdz 12.maijam valstij pietiks līdzekļu, lai turpinātu finansēt visus tos atbalsta pasākumus, kādi iedzīvotājiem un uzņēmumiem patlaban pieejami, Reirs sacīja, ka naudas pietiks.

"Līdzekļu pietiek, lai varētu atbalstīt ekonomiku krīzes pārvarēšanai un stimulētu ekonomiku pēc krīzes," uzsvēra finanšu ministrs.

Valdība šodien arī nolēma atļaut finanšu ministram palielināt likuma Par valsts budžetu 2020.gadam noteikto valsts budžeta aizdevumu summu par 150 miljoniem eiro, lai nodrošinātu aizdevumu pieejamību saimnieciskās darbības veicējiem, kuru darbību ietekmējusi Covid-19 izplatība.

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 12.maijam, otrdien lēma Ministru kabinets.

pievienota pirmspēdējā rindkopa 

Top komentāri

kā saka
k
Ārstiem nevarēja atrast 10 miljonus, afērām atrod 4 miljardus.
Edvins Eglitis
Vienotiba un vinu sabiedrotie laikam visu izteres un tauta maksas procentus. :"Briva nauda " neeksiste, un tie 4 miljardi NAV davana
Vai
V
Šo valdību liksim pie sienas bez tiesas ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas