Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 izplatības mazināšanai varētu veikt testus personām bez saslimšanas simptomiem

Lai samazinātu Covid-19 izplatību, varētu testēt cilvēkus, kuriem nav šīs slimības simptomu, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sacītā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Saeimas spīkeri Ināru Mūrnieci (NA).

Kariņš uzsvēra, ka slimības ierobežošanai būtiski jākāpina testēšanas kapacitāte.

Viņš pastāstīja, ka saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas viedokli, "lielais dzinējs" slimības izplatībai ir lielais skaits nezināmo, nesimptomātisko slimnieku - tie ir cilvēki, kas jūtas veseli, bet viņi var izplatīt slimību un aplipināt.

"Veids, kā viņus atrast, ir veikt iespējami plašu testēšanu sabiedrībā. Jāmaina un jāpaplašina mūsu pieeja," uzsvēra valdības vadītājs.

Kariņš pauda, ka vajadzētu apsvērt esošo testēšanas algoritmu uzlabošanu, ieviešot vēl vienu testēšanas metodi - antigēnu testu. "Šai metodei gan ir mīnuss - tā nav tik akurāta kā pašreiz izmantotā metode, taču kombinācijā ar laboratorijā lietotajām metodēm, varētu būtiski palielināt testējamo apjomu," teica Kariņš.

Viņš norādīja, ka ar šādu testu palīdzību var, piemēram, notestēt veselu skolu, uzņēmumu, pašvaldību un pat veselu valsti, kā to darot Slovākija.

"Tas prasa resursus, bet tas arī ļauj plašāk pārbaudīt visus cilvēkus. Pasaules veselības organizācija uzsver kombinācijas nepieciešamību. Mēs varam turpināt esošo algoritmu, tas nav slikts, bet tas būtu jāpaplašina," norādīja politiķis.

pievienotas pēdējās trīs rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas