Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

CSP publicē Latvijas karti ar senioru visblīvāk apdzīvotajām teritorijām

Reaģējot uz aicinājumu īpaši pasargāt gados vecākos iedzīvotājus Covid-19 ierobežošanas laikā, Centrālā statistikas pārvalde (CSP) publicējusi karti ar blīvi apdzīvotām teritorijām, kurās 65 gadus un vecāku iedzīvotāju īpatsvars pārsniedz 30%.

CSP norāda, ka 2019. gada sākumā 55 no 1187 apdzīvotām teritorijām ar vismaz 50 pastāvīgajiem iedzīvotājiem 65 gadus un vecāku iedzīvotāju īpatsvars pārsniedza 30%, proti – teju katrs trešais teritorijas iedzīvotājs ir seniors. Vidēji Latvijā ir 20% iedzīvotāju vecumā virs 65 gadiem.

Visaugstākais senioru īpatsvars ir 15 blīvi apdzīvotās teritorijās, kurās atrodas veco ļaužu aprūpes iestādes – Ziedugravās (92%), Liepkalnes skolā (84%), Sociālās aprūpes centrā Siltais (82%), Rokaižos (82%), Gatartas pansionātā (73%), Mežmaliešos (66%), Raudā (64%), Saleniekos Aglonas pagastā (63%), Aprūpes namā Valtaiķi (63%), Urgā (62%), Landzē (61%), Laucienes pansionātā (60%), Lutriņu rietumos (60%), Īslīces pansionātā (60%) un Celmenē (59%).

Iedzīvotāju vecuma struktūra blīvi apdzīvotās teritorijās, kā arī to robežas ir publicētas Latvijas Atvērto datu portālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas