Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Daļa no remontētajiem Jūras vārtiem tiek naktsklubam

Izremontē un iznomā klubam. Pašlaik Ventspils teātra namā Jūras vārti aktīvi norit pārbūve. Šī reģionālas nozīmes kultūras centra rekonstrukcijai, kas kopumā izmaksā 8,4 miljonus latu, tiek tērēti gan pašvaldības līdzekļi, gan arī ieguldītie divi miljoni latu no valsts maciņa. Tajā pašā laikā jūlija beigās Ventspils pašvaldība parakstījusi nomas līgumu, kas paredz, ka daļa no atjaunotā teātra nama divdesmit gadu būs viena no galvaspilsētas populārākā mūzikas kluba Essential rīcībā. Pašvaldības pārstāve gan skaidro, ka arī klubam būs vēl jāiegulda savi līdzekļi. Durvis vērs nākamgad

No pērnā gada valsts budžeta Ventspils Jūras vārtiem kā reģiona vajadzībām atbilstoša, moderna teātra nama rekonstrukcijai un attīstībai Kultūras ministrija (KM) pārskaitījusi divus miljonus latu. Teātra nama telpu atvēlēšanu naktsklubam ministrija komentē izvairīgi, norādot, ka līgumā starp KM un Ventspils pašvaldību par finanšu līdzekļu piešķiršanu regulētas tikai naudas apgūšanas lietas, kultūras funkcija esot pašvaldības autonoma funkcija. Turklāt, kā uzsver KM, Jūras vārti arī turpmāk nodrošināšot kultūras funkciju veikšanu, organizējot koncertus, teātra izrādes un citus pasākumus, jo SIA Essential club nomā nodota tikai izklaides zona.

Ventspils kultūras centra vadītāja Valda Gulbe precizē, ka mūzikas klubam Jūras vārtos iznomāta neliela daļa — no kopējās vairāk kā 6000 kvadrātmetru lielās teātra nama platības Essential rīcībā būs 844 kvadrātmetri. Pārējo apsaimniekos pašvaldība.

"Lielākā daļa domāta teātrim, kultūrai. Pašlaik tur tiek izbūvētas jaunas grimētavas, lielajā zālē — balkoni, aizskatuve, lai ērti varētu izvietot dekorācijas," daļu no darbiem uzskaita V.Gulbe. Teātra zālē nākotnē plānots rīkot visa veida teātra izrādes, koncertus un šovus reģiona līmenī — ne tikai ventspilniekiem, bet visas Kurzemes iedzīvotājiem. Teātra zāli plānots atklāt nākamgad maijā, taču mūzikas klubam jātiek atvērtam līdz nākamā gada 1.septembrim.

Jāiegulda pusmiljons

Klubs Essential par pašvaldības un valsts līdzekļiem izremontētajā namā telpas dabūjis izsoles kārtībā. Interesējušies vairāki pretendenti, bet izsolē pieteicās tikai viens — Essential. "Tas nav tā, ka mēs viņiem uzdāvinām. Viņi maksās mēnesī Ls 2,89 par kvadrātmetru + PVN, kā arī, protams, segs visus komunālos maksājumus," saka V.Gulbe. Viņa arī norāda, ka pašam Essential būs jāveic lieli ieguldījumi, lai izveidotu klubu. Taču jau pašlaik rekonstrukcijas gaitā tiek ierīkota skaņas izolācija, lai mūzikas klubs netraucētu teātra zālei un apkārtējiem iedzīvotājiem. Klubam paredzētās telpas tiks nodotas kā plikas sienas. Essential mākslinieciskais direktors Mārtiņš Adukonis norāda, ka saskaņā ar nomas līgumu minimālā summa, kāda viņiem jāiegulda kluba un kafejnīcas ierīkošanā, ir pusmiljons eiro. "Visdrīzāk būs vairāk," lēš M.Adukonis. V.Gulbe spriež, ka tieši lielo līdzekļu dēļ, kas jāiegulda kluba izveidē, nomas tiesību izsolē pieteicies tikai viens pretendents.

Tiek arī pie kafejnīcas

Saskaņā ar nomas tiesību izsoles nolikumu Essential ēkas pirmajā stāvā jāierīko arī kafejnīca un bārs. "Tā būs kopēja kafejnīca gan teātra, gan kluba apmeklētājiem," saka V.Gulbe, piebilstot, ka tie viens otram netraucēšot, jo laikā, kad durvis ver vaļā klubs, teātra izrādes jau beigušās.

Essential jau ir dažas ieceres, kā iekārtoties Jūras vārtos. Kā stāsta M.Adukonis, pirmajā stāvā bez kafejnīcas būs arī R&B un populārās mūzikas zāle, otrajā stāvā — house mūzikas zāle, bet deju grīda trešajā stāvā būšot paredzēta vecākiem cilvēkiem, jo tur skanēs 70., 80. un 90.gadu mūzika. "Tikai uz vienu Ventspili mēs neorientējamies, tas būtu neprāts," atzīst M.Adukonis, norādot, ka Ventspils Essential kluba mērķauditorija būšot visa Kurzeme.

To, ka pēc rekonstrukcijas vienā teātra nama spārnā būs mūzikas klubs, pašvaldība izlēmusi jau pirms remonta sākšanas — 2006.gadā. "Privātuzņēmumi Ventspilī līdz šim nav izrādījuši iniciatīvu veidot šādus mūzikas klubus, kaut kas notiek kafejnīcās, bet tādas iestādes kā mūzikas klubs nav," stāsta V.Gulbe. "Mums taču jārūpējas par visu vecumu iedzīvotāju vajadzībām, jauniešu mums pilsētā ir daudz, mums ir augstskola. Līdz šim organizējām paši, taču cilvēku prasības ir ārkārtīgi augstas, mēs nevaram vairs pielāgot kultūras nama zāli diskotēkai. Tas laiks ir aizgājis."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsds

Noteikumi

Essential Club tiesības ierīkot klubu teātra namā Jūras vārti ieguva izsolē kā vienīgais pretendents

Telpas 844 kvadrātmetru platībā Essential iznomātas uz 20 gadiem par 2,89 latiem kvadrātmetrā (tas ir Ls 2 439 mēnesī + PVN)

Essential nomas līgumā apņēmies mūzikas kluba un kafejnīcas ierīkošanai investēt vismaz pusmiljonu eiro

Essential klubs Ventspilī tiks atvērts līdz nākamā gada 1.septembrim

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas